Sport
KLUB DIZAČA UTEGA VUKOVAR

Vrlo dobrih rezultata, ali i novih rekorda bilo je čak i u pandemijskoj godini
Objavljeno 26. veljače, 2021.

Iako je prošla godina bila specifična, neki su i u 12 mjeseci 2020. godine uspjeli, s obzirom na sve okolnosti, ispuniti svoje rezultatske ciljeve u donekle predviđenim okvirima. U tu skupinu pripada dizački klub s Dunava. KDU Vukovar nastavio je u svojoj sedmoj godini djelovanja nakon ponovnog okupljanja nizati dobre rezultate, posebno u mlađim uzrastima, gdje učenicama i učenicima trenera Milana Kordića nije bilo dostojne konkurencije na državnim smotrama.

- Imali smo kvalitetnu berbu na prvenstvima Hrvatske za mlađe. Osvojili smo čak 82 odličja, pritom postavili 86 novih rekorda, stoga je jasno da smo bili produktivni i u pandemijskoj godini, gdje smo imali i dodatnih poteškoća u radu. No to nas nije omelo da nastavimo daljnji progres naših članova - kaže trener Kordić, koji se u hodu, zajedno sa svojim dizači(ca)ma prilagođavao uvjetima, prije svega onima koje je diktirao Stožer civilne zaštite.

- Jedno dulje razdoblje nismo imali zajedničke treninge. Snalazili smo se, članovi su trenirali u svojim podrumima, šupama, garažama, ali bilo je iznimno važno zadržati kontinuitet. Da smo to uspjeli, najbolje govore i postignuti rezultati, smatra trener vukovarske dizačke mladosti, čiji najbolji predstavnici, nažalost, nisu svoje mogućnosti mogli testirati i komparirati i u konkurenciji europskih i svjetskih nada.

- Naš juniorski kvartet trebao je nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rumunjskoj, ali Nataša i Hermana Dermiček, Ana Crnjac i Nikola Todorović ostali su kod kuće, prvenstvo je, naravno, otkazano. Ista sudbina potom je zadesila U15 eurosmotru u Latviji te juniorski EP u Finskoj, kao i Kup EU za mlađe uzraste, gdje je ekspedicija od šest natjecatelja trebala imati naših pet članova. Šteta što smo ostali bez najjačih međunarodnih okupljanja - smatra Kordić.

Kada je na jesen ponovno, iako nakratko, stiglo vrijeme za održavanje domaćih natjecanja, iz KDU-a Vukovar su ih pohodili sve redom. U U13 i U15 konkurenciji osvojeno je sedam titula uz 31 rekord, a u ekipnom prvenstvu i Kupu za seniorke osvojeno je treće mjesto. Na seniorskom PH osvojeno je sedam zlatnih odličja.

- Prije drugog prekida, koje je stiglo krajem studenoga, Split je trebao ugostiti završnu rundu seniorskog prvenstva te Kup Hrvatske, kao i državnu U17 završnicu, koja se jedina uspjela održati. Tu smo također dominirali i tako na najbolji način zaokružili godinu koja nije bila laka. Vjerujem da će takva, ako ne i bolja, biti i ova tekuća - nada se trener Milan Kordić. U 2020. boje kluba i medalje na državnim smotrama osvajali su: Nataša i Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Emina Kondić, Željka Miljković, David i Nikola Todorović, Srđan Mrđenov, Saša Dobrijević i Sergej Gavrovski.

N. Benčina
Mladim učenicama i učenicima trenera Milana Kordića nije bilo dostojne konkurencije na državnim smotrama
Najčitanije iz rubrike