Mozaik
OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA PORINA

Mijin “Sretan put” u utrci za najbolji pop-album i snimku
Objavljeno 25. veljače, 2021.
Najviše, pet nagrada smiješi se Pavelu i gitarističkom triju Pešut, Kovačić i Lesić

Tko će se sve boriti za najvažniju glazbenu statuu ove godine, doznali smo danas u objavi preko YouTubea.
Prema glasovima struke najviše nominacija (pet) osvojili su grupa Pavel s albumom "Ennui" i gitaristički trio Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić s albumom "9OF3". Album "Ennui" grupe Pavel nominiran je za album godine, pop-album te likovno oblikovanje koje potpisuje Filip Gržinčić. Pjesma "Ne daj na nas", koju potpisuje Aljoša Šerić, a koju izvode Pavel feat. Tedi Spalato, osvojila je nominaciju za pjesmu godine, ali i nominaciju za najbolju vokalnu suradnju.

Novi izvođači


Album "9OF3" trija Pešut, Kovačić, Lesić nominiran je za najbolju snimku albuma, za najbolji instrumentalni album kao i za likovno oblikovanje koje potpisuje Ivan Pešut. Skladba "Lenny Bonham" s istoimenog albuma nominirana je za najbolju instrumentalnu izvedbu, a Miroslav Lesić upravo je s naslovnom skladbom nominiran za producenta godine.


U kategoriji Album godine nominirani su: Prljavo kazalište s "30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb", Rundek & Ekipa s "Brisani prostor", Pavel s "Ennui", Je Veux s "I glow" i Matija Dedić s "Tajna vještina - glazba Zlatana Stipišića Gibonnija".


Za pjesmu godine nominirane su: "Hej, sanjalice" grupe Elemental, "Mali krug velikih ljudi" autora Ivana Dečaka u izvedbi Massima, pjesma "Ne daj na nas" autora Aljoše Šerića u izvedbi Pavel feat. Tedi Spalato, pjesma "Puna memorija" koju potpisuje i izvodi Vanna te pjesma "Rođen za suze" koju potpisuje Goran Bare a izvode Goran Bare & Majke.


Nominaciju za žensku vokalnu izvedbu osvojile su Daria Hodnik za "Srce od stakla", Je Veux za "Dance to forget" i Vanna za "Puna memorija". Nominaciju za mušku vokalnu izvedbu osvojili su Damir Urban za "Nitko osim nas", Marko Tolja za "O tebi ovisan" i Massimo za "Mali krug velikih ljudi". U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Albina, Mia Negovetić i Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli.


Za najbolji album rock-glazbe nominirani su: "Jukebox" grupe Divlje jagode, "Memphis Light" Tomislava Golubana i "Na putu" Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli. Za najbolji album alternativne glazbe nominirani su Mark Mrakovčić s "Breeding black sheep", Rundek & Ekipa s "Brisani prostor" i Boris Štok s "Uvijek dio mene". Za najbolji album zabavne glazbe nominirani su: "91+" Stjepana Jimmyja Stanića i Orkestra Josipa Cvitanovića, zatim "Ne okreći se, sine" Rade Šerbedžije i album "Šta mi ljube oćeš kazat" Klape Rišpet. U kategoriji na najbolji album pop-glazbe nominirani su: "Ennui" grupe Pavel, zatim "Poljubi me sad" Damira Kedže i album "Sretan put" Mije Dimšić, koji je dobio još jednu nominaciju, i to onu za najbolju snimku albuma. Za najbolji tamburaški album nominirani su: "Aurea Fest 2020. - Zlatne žice Slavonije", “U sjećanje na Mikija - Koncert iz Lisinskog: Nek’ noćas pjesme plove” te album Stanka Šarića “Domovina u pjesmama vol. 1”.

Tri scenarija

Po četiri nominacije dobili su Elemental i Matija Dedić. Pjesma "Hej, sanjalice" grupe Elemental nominirana je u kategoriji Pjesma godine, a s tom pjesmom osvojili su i nominaciju za izvedbu grupe s vokalom. Njihov album "Ilica" nominiran je za najbolji album hip hop glazbe, kao i za likovno oblikovanje koje potpisuje Ante Zvonimir Stamać. Album "Tajna vještina - glazba Zlatana Stipišića Gibonnija" Matije Dedića nominiran je za album godine, instrumentalni album, snimku albuma, a skladba "Ispod moga pramca (Tempera) nominirana je za instrumentalnu izvedbu. Za najbolji hip-hop album nominacije su dobili i Alejuandro Buendija sa "Škrinja" i Reper iz sobe s "Vanka". Nominaciju za najbolji videobroj osvojili su Dalibor Barić za "Banana" (Psihomodo pop), Marko Zeljković za "Daleko" (Josipa Lisac), Filip Gržinčić za "Dangerous waters" (J.R. August) i Radislav Jovanov Gonzo za "Mali krug velikih ljudi" (Massimo).


- Tko će osvojiti Porine u 36 kategorija saznat ćemo uskoro. Organizacija ima spremna tri scenarija za realizaciju dodjele nagrada ovisno o danim epidemiološkim uvjetima u željenim terminima - kaže Davor Drezga, izvršni direktor Porina.


Upravni odbor Porina dodjeljuje ove godine nagradu Porin za životno djelo Krunoslavu Kići Slabincu.

Tanja Kvorka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix