Regija
MEĐU SAMO DVADESETAK ŠKOLA U HRVATSKOJ

Valpovačkoj srednjoj školi dodijeljena je Erasmus+ akreditacija 2021.- 2027.
Objavljeno 26. veljače, 2021.

VALPOVO - Srednjoj školi Valpovo dodijeljena je Erasmus+ akreditacija - veliko priznanje na temelju dosadašnjih provedbi i aktivnosti projekata za strukovno obrazovanje, potvrdila nam je ravnateljica Srednje škole Valpovo, Svjetlana Kalpić.

Školu su ocjenjivali neovisni vanjski stručnjaci pri Agenciji za mobilnost i programe EU (AMPEU), a akreditacija je valpovačkoj srednjoj školi dodijeljena za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

U jedinoj valpovačkoj srednjoj školi kažu kako taj dokument dokazuje operativnu sposobnost škole da upravlja visokokvalitetnim projektima mobilnosti te joj se njime priznaje dugogodišnje zauzimanje za kontinuirano unaprjeđivanje rada na projektima i strateški pristup u provedbi međunarodne mobilnosti. Njime se priznaje kvaliteta provedenih mobilnosti učenika i nastavnika te olakšava put internacionalizaciji mobilnosti, suradnji sa sadašnjim i budućim partnerima. Omogućuje se i odlazak većeg broja učenika i nastavnika godišnje na osposobljavanja i stručna usavršavanja u zemlje EU-a te jednostavnija i kraća prijava na buduće pozive, kao i dobivanje traženih financijskih sredstava.

- Dodjela Erasmus+ akreditacije veliko je priznanje školskom projektnom timu na čelu s voditeljem, profesorom Krunoslavom Vukelićem, i ravnateljicom škole Svjetlanom Kalpić, koji su uložili dodatne napore u osmišljavanju, prijavi i provedbi raznih projekata. Erasmus+ akreditacija nagrada je svima koji su do sada sudjelovali u brojnim projektima te motivacija za uključivanje u buduće projekte, a ujedno i velika obveza za našu školu, te se nadamo što bržem završetku koronakrize i nastavku započetih i početku novih projekata - poručili su iz valpovačke srednje škole.

Profesor Krunoslav Vukelić posebno je ponosan na činjenicu što je valpovačka škola jedna od samo dvadesetak srednjih škola u Hrvatskoj koje su dobile Erasmus+ akreditaciju, odnosno najviše što se na tom polju može dobiti, jer to znači da škola više ne mora na natječaje mobilnosti, nego joj preostaje samo planiranje, priprema i pronalaženje adekvatnih mjesta prakse i edukacije diljem EU-a u nekoliko sljedećih godina.

Kaže i kako bi sreća zbog ovog uspjeha bila daleko veća da nismo u pandemijskim vremenima i da je pitanje kad će i kako će to sve biti realizirano kako trud učenika koji su prošli na zahtjevnim natječajima ne bi bio uzaludan. L.Aničić

Veliko priznanje školskom projektnom timu na čelu s voditeljem, profesorom Vukelićem, i ravnateljicom Kalpić
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike