Osijek
VRTIĆ GRLICA U BILJU

Veće zanimanje za
jasličke skupine
Objavljeno 25. veljače, 2021.
Sve je više djece na području općine Bilje. U Dječjem vrtiću Grlica trenutačno je upisano ukupno 158 djece, od kojih 118 u matičnom vrtiću u Bilju i 40 u područnim vrtićima Kopačevo, Vardarac i Lug. Pripremili su, kaže nam ravnateljica Grlice, profesorica Ivana Bošnjaković, plan upisa za novu pedagošku godinu 2021./2022., o čemu će svi zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni.

- Naš vrtić uspijeva primiti svu djecu koja se prijave na redovitim upisima. Svake je godine sve veća potreba za jasličkim skupinama jer su veća djeca uglavnom već uključena u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja. Ako se pokaže potreba, u planu je i otvaranje dodatne jasličke skupine u područnom vrtiću Kopačevo kao i uvođenje cjelodnevnog programa – najavljuje ravnateljica Bošnjaković i navodi kako im je drago što trenutačno imaju vrlo visoku polaznost djece, čak 95 posto, što je pokazatelj da su djeca zdrava.

- Već smo se pomalo i naviknuli na ove neuobičajene uvjete rada, svi poštuju epidemiološke mjere, osoblje i roditelji, te, srećom, nismo imali djece zaražene COVID-om. Bilo je tek nekoliko pozitivnih djelatnika, koji su prethodno bili u samoizolaciji, tako da djeca nisu bila ugrožena, i koji su, srećom, to prebrodili bez većih teškoća - kaže ravnateljica.

Zbog pandemije nažalost nisu u mogućnosti provoditi brojne aktivnosti koje su inače redoviti dio plana i programa - razni posjeti, izleti, manifestacije i suradnje s brojnim vanjskim čimbenicima.

- Naš vrtić sudjeluje u drugom projektu Erasmus+, a zbog epidemije otkazan je planirani posjet Slovačkoj. Prošle godine smo u sklopu Erasmus+ trebali biti i domaćin međunarodnog susreta odgojitelja, no, nažalost, morali smo ga odgoditi. No, iako smo mnoge planirane aktivnosti morali otkazati ili odgoditi, provodimo mnoge druge zadatke i aktivnosti. Radimo na stručnom usavršavanju preko interneta i najnovije stručne literature - kaže ravnateljica. D.P.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike