Crna kronika
NAKON SUKOBA MALOLJETNIKA I SVAĐE OČEVA IZ NUŠTRA I CERIĆA

Nuštarac pušten uz mjere opreza
Objavljeno 26. veljače, 2021.

Vezani članci

SUKOB MLADIĆA IZ NUŠTRA I CERIĆA

Mladići se potukli, a očevi “zaradili” kaznene prijave

Nakon kasnonedjeljnog sukoba dviju skupina tinejdžera iz Nuštra i Cerića, koji je nastavljen sukobom, doduše samo verbalnim i prijetnjama, očeva malodobnog Nuštarca i Cerićanca, oglasilo se Općinsko državno odvjetništvo Vukovar. Oni su ispitali 39-godišnjaka iz Nuštra zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravno oduzimanje slobode i prijetnje.


- Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak u Nuštru, dijete koji je prethodno fizički napadalo njegova sina, protivno njegovoj volji, uporabom tjelesne snage uveo u automobil na stražnje sjedalo, zatvorio vrata i vozio ga sve do djetetove kuće u drugom mjestu. Sumnja se da je dijete psovao i vikao na njega te mu zadao više udaraca po glavi i tijelu prijeteći mu. Potom je, osnovano se sumnja, djetetu iz ruke uzeo mobilni telefon kako ne bi mogao pozvati policiju, a sa svog je mobilnog telefona nazvao prijatelja kojem je ponovio prijetnje koje je prethodno uputio djetetu. Nakon provedenog ispitivanja, rješenjem ovog državnog odvjetništva osumnjičeniku su naložene mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom te zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s navedenim svjedokom - pojašnjavaju u Općinskom državnom odvjetništvu Vukovar.


Inače, i u Vukovaru je prekjučer oko 8.30 sati intervenirala policija nakon dojave da je u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva došlo do sukobljavanja više mlađih osoba. Neslužbeno, sukobili su se maloljetnici, u dobi od 14 do 18 godina, navodno ima i etničkih konotacija, no motiv je zasad nepoznat. U Vukovaru govore da je riječ o srednjoškolcima.


- Policijski službenici odmah su reagirali na mjestu događaja i zaustavili daljnje remećenje javnog reda i mira - naveli su iz PU vukovarsko-srijemske, a u policijsku postaju privedeno je više maloljetnika. Na mjestu sukoba policija je, pak, uočila i jednu teleskopsku palicu i dva istrošena spremnika spreja što su ih, navodi se, odbacili prekršitelji. Zbog zadobivenih lakših ozljeda dva maloljetnika su odvezena u vukovarsku bolnicu.
- U nazočnosti roditelja ispitano je 12 maloljetnika koji su prijavljeni za prekršaj protiv javnog reda i mira. Navodno da navedeni broj nije i konačan. O svemu će se obavijestiti i Centar za socijalnu skrb. M.Flego/S.Butigan
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana