Mozaik
SPOT JE SNIMAN NA AUTENTIČNIM LOKACIJAMA POGOĐENIM POTRESOM

Tamburaši zapjevali za Banovinu
Objavljeno 26. veljače, 2021.

U nizu pjesama koje glazbenici svih žanrova snimaju za žrtve potresa u Hrvatskoj, snimljena je i ona tamburaška. "Banovina naša" pjesma je posvećena svima onima nastanjenima u tom kraju Hrvatske, a koje je zadesio strašan potres krajem prošle godine i prouzročio ogromne štete, kako one na njihovim domovima, tako i one sa psihičkim posljedicama.



Tamburaši za Banovinu su: Stjepan Jeršek Štef, Tomislav Đukić (TS Šokci), Ivan Štivić – Zeko, Tomislav Žajdlik, Marko Birtć i Tomislav Nemet (TS Zvona), Zvonimir Kvesić (Tamburaši Rubato), Miomir Bubalo Miško, Mirko Zovko i Martin Spaić (TS Dukati Široki Brijeg), Josip Seiter (TS Kas). Stihove za pjesmu “Banovina naša” potpisuje Branimir Nikić, a glazbu Tomislav Nemet, koji je s Josipom Seiterom raspisao i aranžman. Pjesma je snimana u studiju DigiPin13 u Đakovu.
Spot je sniman na autentičnim, potresom pogođenim lokacijama u Sisku, Petrinji i Glini, čijim stožerima civilne zaštite zahvaljuju, kao i PU sisačko-moslavačkoj, KUD-u “Hrastovička gora” Hrastovica te djelatnicima Bistro pizzerije “Ema” Petrinja. Posebna zahvala ide pojedincima koji su podržali ovu humanitarnu akciju te svojom prisutnošću (financijski, duhom i tijelom) oplemenili pjesmu i spot, a to su: Šime Brkić, Ivan Gečević, don Branko Čagelj, Tomislav Klarić, Tomo Jagodić Tule, Davor Ljubičić, Tihomir Starčević, Marija Tomljenović, Mile Tomljenović Mima, Željko Zovak, Zvonimir Zovko, kao i građanima gradova pogođenih potresom. Videospot je radio Mario Šulina iz Produkcije Nova iz Đakova. T.K.

Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike