Novosti
UZ SLOGAN “VUKOVAR BEZ PODJELA”

Damir Maduna SDP-ov je kandidat za gradonačelnika
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Na izborima za gradonačelnika Vukovara SDP je podržao nezavisnog kandidata Damira Madunu, koji će im biti i nositelj liste za Gradsko vijeće, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu bit će Biljana Gaća. Na predstavljanju kandidata u Vukovaru Gaća je navela kako je Maduna vukovarski branitelj s 14 godina iskustva u oružanim snagama te osoba vrlo uključivih i slobodnih uvjerenja. "Spojila nas je zajednička slika Vukovara, a glavni nam je slogan ‘Vukovar bez podjela‘, grad koji će biti spreman uključiti sve stanovnike bez obzira na nacionalnu, stranačku ili bilo koju drugu pripadnost", rekla je Gaća.

Čelnik SDP-a Peđa Grbin poručio je kako im je cilj u kampanji stvoriti novu sliku Hrvatske i Vukovara, "koja je uključiva, slobodna od okova prošlosti i korupcije, sliku koja govori o tome kakvi želimo biti, a ne o podjelama i svađama koje vučemo iz prošlosti".

"Vukovar je i simbol mirne reintegracije i pokazatelj da se može pobijediti i u miru, bez nepotrebnih žrtava i prolijevanja krvi. Ali od prošlosti se ne živi. Vukovar je grad okovan korupcijom i ima ozbiljan problem s radnim mjestima i iseljavanjem ljudi. Sadašnji i uskoro bivši gradonačelnik Vukovara umnogome je pridonio tim problemima i svoju je nesposobnost često pokušavao prikriti forsiranjem podjela", ocijenio je Grbin.

Maduna je potvrdio kako je već dva puta izlazio na lokalne izbore, na listama HDSSB-a i Živog zida, kao i da je bio član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara iz kojega je, kako je rekao, izišao kada je HDZ za potrebe lokalnih izbora preuzeo Stožer preko nekih ljudi. Na upit koliko je članova napustilo vukovarski SDP nakon što je iz stranke izbačen Željko Sabo, Gaća je odgovorila kako su službeno četiri osobe izrazile želju za odlaskom. "Njegov bliski suradnik i član Glavnog odbora stranke Goran Bošnjak nije istupio iz SDP-a i vjerujem kako će ostati u stranci", poručila je.

D.Korpoš
Možda ste propustili...