Osijek
POSTROJAVANJE OSJEČKIH VATROGASACA

Glavni zapovjednik
nije štedio pohvale
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković u srijedu je bio u službenom posjetu Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka. Ondje je tom prilikom održana smotra i postrojavanje djelatnika koji su toga dana bili u službi te svečani ručak, a nakon čega je bila sjednica koordinacije "Istok". Koordinaciji su nazočili županijski vatrogasni zapovjednici pet županija: Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske - odnosno pet županija na istoku Hrvatske.

- Naravno da smo više nego počašćeni što je glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Slavko Tucaković, za prvi posjet nakon potresa na Banovini odabrao Osijek. Naime, taj je posjet iniciran još prilikom boravka naših vatrogasaca ondje na terenu - objasnio je obnašatelj dužnosti zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Osijek Zoran Pakšec, dodavši da su osječki vatrogasci tijekom napornih i zahtjevnih radova na intervencijama pokazali visoku razinu stručnosti, a za što su dobili pohvale i samog zapovjednika Tucakovića, koji ih je obišao na terenu.

- Tom je prilikom zapovjednik Tucaković izjavio da je neizmjerno zadovoljan što je osječka vatrogasna postrojba na terenu sa svojim timom, koji je u trenutcima potrebe za aktivacijom bio ondje na raspolaganju koliko je bilo potrebno. Krenula je inicijativa o daljnjoj suradnji na području grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, ali i cijele Republike Hrvatske, te inicijativa vezana uz obnovu opreme i sredstava za rad na određenim specifičnim intervencijama - dodao je Pakšec.

Između ostaloga, bilo je govora i o planovima, odnosno o razvoju Vatrogasne škole, ali i pripremnoj sezoni na terenu, koja je na vratima. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike