Dome slatki dome
PULPA VOĆA ILI POVRĆA

Ostatci iz sokovnika za razna jela
Objavljeno 25. veljače, 2021.
Koristite li sokovnik, nakon svakog cijeđenja ostat će vam pulpa voća ili povrća. Ne želite li ju koristiti, bacite to u komposter. Ali, valja znati da u pulpi ostaje obilje vitamina, minerala i antioksidansa. Voćna pulpa odličan je dodatak jogurtu ili žitaricama za doručak, a oplemenit će i voćne salate, kao i nadjeve za palačinke. Pulpa povrća odlična je za juhe, variva, umake i složence, kao i za omlete, popečke i nabujke. Ne stignete li odmah upotrijebiti svu pulpu iz sokovnika, možete ju zamrznuti. Mješavina ostataka povrća može biti i suhi dodatak jelima. Posipajte je po papiru za pečenje i osušite u pećnici. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna