Sport
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Bayern osvojio Rim, Chelsea slavio na Atleticovom "domaćem terenu" u Bukureštu
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Nogometaši Bayerna uvjerljivo su svladali Lazio s 4:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka odigranoj u utorak u Rimu, a Chelsea je iskoristio igranje na neutralnom turniru u Bukureštu, gdje je s 1;0 svladao Atletico Madrid i stvorio značajnu prednost za uzvrat.


Utakmica Atletico - Chelsea se zbog restrikcija u svezi pandemije Koronavirusa igrala u Bukureštu, jer Španjolci Englezima nisu dopustili ulazak u zemlju. Lider Primere se 3000 kilometara udaljen od Madrida jako loše snašao u toj prvoj, domaćinskoj utakmici, pa je londonska momčad zasluženo došla do pobjede. Pogodak odluke postigao je Olivier Giroud u 68. minuti.


U prvom dijelu Chelsea je imao dominaciju, ali prvu veliku šansu propustio je Werner u 38. minuti, čiji je udarac iskosa u same rašlje obranio Oblak. U utakmici s malo prilika u 68. minuti Giroud je škaricama pogodio mrežu nakon što mu se lopta sretno odbila u kaznenom prostoru Atletica. Gol je prvo poništen zbog zaleđa, ali je dodatna provjera VAR-om utvrdila da loptu dirao banič Atletica Hermoso i gol Chelseaja je potvrđen. Mateo Kovačić je igrao do 74. minute za Chelsea, Ivo Grbić je bio na klupi Atletica, dok Šime Vrsaljko nije bio u postavi.


U susretu Lazija i Bayerna, Robert Lewandowski se u Rimu "ukazao" već u 9. minuti kada je zatresao mrežu nakon pogreške domaće obrane za vodstvo Bayerna. Na 2:0 povisio je 17-godišnji Englez Jamal Musiala u 24. minuti, a u 42. minuti je treći pogodak za Bavarce postigao Leroy Sane. Već u drugoj minuti nastavka Bayern je došao do četvrtog pogotka, kad je loptu u svoju mrežu poslao domaći branič Acerbi. Lazio je ipak došao do pogotka u 49. minuti, kad je sve sam napravio Joaqin Correa.
Uzvrat na Allianz Areni 17. ožujka trebao bi biti samo formalnost za Bayern koji je u posljednjih devet nastupa u osmini finala Lige prvaka samo jednom zapeo, 2019. kad ga je u toj fazi natjecanja izbacio kasniji europski prvak Liverpool. Hina
Najčitanije iz rubrike