Sport
JOŠ JEDAN MAĐAR U GRADSKOM VRTU

Dolazak iz Hajduka u Osijek je golem iskorak. Mislim da je za mene ovo bolja sredina
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Gyurcso pravo nastupa za svoju novu momčad ima već u petak u utakmici protiv Varaždina

U klupskim prostorijama stadiona Gradski vrt ponovno je bilo svečano. NK Osijek je predstavio svoje posljednje pojačanje koje je doveo u zimskom prijelaznom roku, a trebalo se u najboljem izdanju pokazati pred igračem koji tek stupa u osječki hram nogometa.


Transfer Adama Gyurcse iz Hajduka odrađen je još sredinom prošlog tjedna, ali mađarski reprezentativac bio je u izolaciji zbog korone, pa je u Slavoniju stigao tek prošlog vikenda. A utorak je bio dan za službeno predstavljanje. Osijek je njegovim dovođenjem napravio dobar posao jer, iskreno, dok je nosio dres Hajduka Gyurcsu nismo baš rado gledali u utakmicama protiv bijelo-plavih. Uvijek je bio neugodan i zato ga je sada puno ljepše i ugodnije gledati u osječkom dresu. Prognoze je nezahvalno davati, ali za njega bismo odmah "ruku u vatru" stavili da će biti pojačanje za osječku momčad te da će priča trajati i duže od trenutačno potpisanog ugovora do kraja sezone. Mađar je odličan igrač koji na Poljudu iz raznih okolnosti nije do kraja mogao iskazati svoj talent.


- Još dok sam bio trener Lecha iz Poznana, Gyurcso mi je bio na radaru kao igrač Pogona iz Szczecina. Tada sam mu dao do znanja kako bih ga volio imati u Lechu, ali ga tada nisam dočekao. Sad jesam, ali ne u Poljskoj nego Hrvatskoj. Čim se pružila prilika da ga angažiramo, odmah smo reagirali. Sve se odvilo jako brzo, a Hajduk je bio vrlo korektan u realizaciji posla - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Povjerenje

Iskreno, nije nam baš najjasnije zbog čega se Hajduk tako lako odrekao igrača Adamovih kvaliteta. Nismo ga voljeli gledati protiv Osijeka, recimo i u posljednjem međusobnom susretu Osijeka i Hajduka koji je odigran prije 20-ak dana u Gradskom vrtu Gyurcso je bio jedan od boljih ljudi na terenu. No za njega je splitska priča završila i počinje ova osječka, a svlačionici neće biti usamljen kada je u pitanju govorno područje jer njegov sunarodnjak Laszlo Kleinheisler već je starosjedilac u Gradskom vrtu.


- Pričao sam s Laszlom, ali nije mi rekao ništa posebno što već nisam znao o NK-u Osijek. Dosta sam puta u dresu Hajduka igrao protiv Osijeka i to nikada nisu bile lagane utakmice. S obzirom na situaciju u kojoj sam se našao u Hajduku zahvalan sam treneru Nenadu Bjelicu što mi je pružio priliku da dođem ovamo. Mogao sam, kao i neki drugi igrači, završiti u drugoj momčadi Hajduka, a to nisam želio. Ovo je bolja sredina za mene, jedino što očekujem je povjerenje i da dobijem mogućnost za dokazivanje na terenu - poručio je Adam Gyurcso.


Nema dvojbe kako će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama, a posebno je važno što je Bjelica s njim dobio novu opciju na lijevom krilu gdje je dosad imao samo Dajmana Bohara.


- Mogu igrati na obje krilne pozicije, ali bolje se osjećam na lijevoj strani. Svjestan sam jake konkurencije koja vlada u Osijeku, ali sam naviknut na borbu za mjesto u momčadi. Konkurencija je za mene izazov jer me tjera da budem bolji nego dosad.


Nekada su igrači iz Osijeka rado odlazili u Hajduk i to im je predstavljalo iskorak u karijeri. Sada je situacija obrnuta, potvrđuje to i Adam.


- U Hajduku nije lako i dolazak u Osijek je za mene iskorak u karijeri. Borimo se za titulu prvaka i želim dati svoj doprinos u tome. Sretan sam što mi trener poput Nenada Bjelice vjeruje i što me uopće pozvao u momčad koju vodi.
Brzo u formi

Gyurcso je s Osijekom potpisao do kraja sezone, ali nedvosmislena je poruka Bjelice koja glasi: "Osijek ga želi na duže vrijeme".


- Vjerujem kako ćemo na kraju sezone svi biti zadovoljni te da će obostrano postojati želja za produženjem suradnje - ubacio se trener osječkih nogometaša, ali Mađar ne želi gledati tako daleko u budućnost.


- Meni je trenutačno najvažnije opravdati povjerenje koje sam dobio. Do ljeta se želim fokusirati da pomognem Osijeku u borbi za naslov, a za dalje ćemo vidjeti.


Gyurcsu Gradski vrt nije nepoznanica. Igrao je u dresu Hajduka dosta puta na osječkom stadionu i uvijek su to bile posebne utakmice.


- Već sam kazao kako protiv Osijeka nikada nije bilo lako igrati. Dok je publika mogla biti na tribinama, zbog atmosfere i navijanja ovdje je uvijek bio određeni pritisak na gostujuću momčadi. Ne znam kako su me navijači Osijeka doživljavali kao igrača Hajduka, ali jedva čekam da se vrate na tribine kako bi me u pravom smislu mogli doživjeti kao igrača Osijeka.


Još nije poznato kad će navijači na tribine, ali se zna da Gyurcso pravo nastupa ima već u petak protiv Varaždina. No pitanje je u kakvom je tjelesnom stanju nakon što je proveo desetak dana u samoizolaciji zbog koronavirusa koji je poharao svlačionicu Hajduka.


- Bio sam aktivan u samoizolaciji koliko je to bilo dopušteno. Odradio sam prvi trening s momčadi, do susreta protiv Varaždina odradit ću ih još dovoljno kako bi se preciznije vidjelo u kakvom sam stanju. Teško je o tome govoriti dok ne dođe utakmica, ali se nadam kako nisam previše izgubio zbog samoizolacije.


Adam je dobar igrač, ali je u posljednje vrijeme bio žrtva čudnih odnosa koji vladaju u Hajduku. U Gradskom vrtu bi, ako se uspije nametnuti Bjelici, trebao imati priliku svoj neupitan talent pokazati u punom svijetlu.


I za kraj je još jednom Bjelica rezimirao posao napravljen u prijelaznom roku.
- Vrlo sam zadovoljan učinjenim premda smo već zbog ozljeda izgubili neke igrače koje smo doveli, na to se ne može utjecati, ali generalno smo napravili odličan posao jer smo uspjeli dovesti igrače koji su aktualni ili bivši reprezentativci svojih zemalja - zaključio je Nenad Bjelica, trener osječkog prvoligaša.

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Adam Gyurcso

krilni napadač NK-a Osijek

- Dok sam igrao za Hajduk, a publika bila na tribinama ovdje je uvijek bio određeni pritisak na gostujuću momčadi. Atmosfera na stadionu bila je odlična. Ne znam kako su me navijači Osijeka doživljavali kao igrača Hajduka, ali jedva čekam da se oni vrate na tribine kako bi me u pravom smislu mogli doživjeti kao igrača Osijeka.
SANTINI SAD STRPLJIVO ČEKA FIFA-u
Pitanje registracije Ivana Santinija sada je postalo igra živaca. Kinezi su poslali odbijencu na Osijekov zahtjev za registraciju, ali to u biti ne igra nikakvu ulogu. Slučajevi u kojima igrač zatraži raskid na štetu kluba najčešće završavaju na arbitraži FIFA-e, pa je tako i u slučaju Santinija. Dobra je vijest što su se Kinezi odmah očitovali pa će slučaj brzo doći do arbitraže FIFA-e jer je NK Osijek potrebnu dokumentaciju dostavio čim je postigao dogovor sa Santinijem. Sad je samo pitanje kada će se dogoditi sastanak FIFA-ine Arbitražne komisije. Kada se on dogodi, Santini će za najviše tjedan dana biti registriran kao igrač NK-a Osijek.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana