Sport
ANTE MAJSTOROVIĆ JOŠ UVIJEK U "BESKRAJNOM DANU" U ŠANGAJU

Valjda ću sutra napokon
izići iz kineskog "zatvora"
Objavljeno 24. veljače, 2021.

Ante Majstorović u Kini broji sate do povratka u "normalu", odnosno do konačnog početka svog nogometnog puta u Šangaj Portu, kako se odnedavno zove taj veliki kineski klub (ranije Šangaj SIPG). Otkako je stigao u Kinu iz svoje Hercegovine, bivši je stoper NK Osijek u izolaciji koja se u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta itekako ozbiljno shvaća. Jasno je onda zašto još uvijek nije uspio vidjeti praktički ništa od grada u kojem bi trebao provesti najmanje sljedeće dvije godine. Naravno, još nije upoznao ni svoje nove suigrače.


- Potpisao sam ugovor na 2+1 godinu, ali još nisam predstavljen. Čeka se da se konačno mogu priključiti ostatku momčadi. Ujutro imam posljednje testiranje na koronu, a dan potom u 15 sati izlazim iz karantene. Do sada nisam vidio apsolutno ništa osim hotela i aerodroma, i nadam se da ću nakon izlaska iz izolacije obaviti sve što trebam te da ću odmah moći krenuti s treninzima. U Kini su jako strogi glede karantene, tako da nisam smio doslovce niti proviriti iz sobe. Donijeli su mi bicikl i dosta ostale opreme za vježbanje (elastične gume, pilates loptu...) zato da koliko-toliko mogu održavati kondiciju - pojašnjavao je Majstorović, koji je zbog svog statusa pojačanja za jedan od najvećih kineskih klubova ipak imao donekle povlašten tretman.


- Svi koji smo došli avionom smješteni smo u hotel, svi osim mene u isti koji je, pretpostavljam, lošiji od moga, jer su mene posebno s aerodroma odveli u kombiju u ovaj koji je za VIP goste.


Prinudni boravak u sobi bitno mu je smanjio mogućnosti vježbanja, no kako ističe 27-godišnji branič, imat će dovoljno vremena nadoknaditi propušteno, a i ovo vrijeme nije proveo baš u potpunom odmaranju.


- Imam program koji radim kako bih što je moguće spremniji došao na teren. Ali, ima vremena, prvenstvo počinje tek početkom travnja i stignem se dovesti u optimalno stanje. Klupski ciljevi? Visoki, Šangaj Port svakako je jedan od najboljih klubova u Kini, tako da će se sigurno boriti za naslov, a nadam se da ćemo ga i uzeti. Čekaju nas u travnju i kvalifikacije azijske Lige prvaka, lani smo ispali u osmini finala od japanskog Vissel Kobea, za kojeg igra Andres Iniesta, koji je i zabio jedan od pogodaka. Tako da nismo bez ambicija ni u ovome natjecanju.


Ova protekla dva tjedna Majstorović kao da se nalazio u novijoj verziji sjajnog filma Billa Murraya "Beskrajni dan" (Groundhog Day), jer mu se dani nisu previše razlikovali.


- Dani su mi gotovo isti. Probudim se, doručkujem, napravim trening, ručam, malo opet odmorim, napravim drugi trening, ako imam volje i snage, i večeram. Poslije večere pogledam neki film i sutra - opet isto.


Naravno, uz česte kontakte s obitelji i prijateljima jer, srećom, današnja tehnologija olakšava razdvojenost s bližnjima, pa makar se nalazili i na drugom kraju svijeta. Prepreka nije ni sedam sati vremenske razlike.
- Čujem se sa svima mogućima, vjerojatno sam im i malo dosadan, ha-ha. Naravno da sam u svakodnevnom kontaktu i s Mirkom Marićem. Sve to pomogne da dani ipak brže prođu. Kad konačno iziđem iz karantene i smjestim se u stanu, vidjet ću kakva je mogućnost da mi se i supruga pridruži, a do tada su mi preostali ovakvi kontakti - pojasnio je Ante Majstorović, još uvijek "osuđenik" na hotelsku sobu u Šangaju. G. Roguljić


Goran Roguljić
Ante Majstorović

stoper Šangaj Porta

Dani su mi gotovo svi isti, a sav moj život od dolaska u Kinu odvija se u nekoliko kvadrata hotelske sobe. Probudim se, doručkujem, napravim trening, ručam, malo opet odmorim, napravim drugi trening, ako imam volje i snage, zatim slijedi večera. Iza večere pogledam neki film i sutra opet isto.
AKO TREBA DOĆI ĆU PO MEDALJU
Duge dane u hotelskoj sobi Majstorović krati i praćenjem što se događa u Hrvatskoj, posebice HNL-u.

- Pratim i dalje naše prvenstvo, to je obvezno, obožavam gledati HNL. Vidim da je i dalje iznimno neizvjesno, traje mrtva utrka između Dinama i Osijeka. Svim srcem navijam da na kraju prvak bude Osijek i da mi donedavni suigrači medalju donesu. Ako treba, doći ću ja po nju, neće mi biti problem, ha-ha.
Bivši igrač NK Osijek presretan jer se napokon bliži i taj trenutak - izlazak iz kineske karantene
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini