Novosti
NASTAVLJEN VERBALNI RAT ZBOG “DVOSTRUKIH KRITERIJA”

Plenković: Očekujem reakcije na diskriminaciju i govor mržnje
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je ocijenio promašenom izjavu čelnika SDP-a Peđe Grbina da je ispod svake razine Plenkovićeva reakcija na objavu riječkog ugostitelja. "Izjava Grbina je jadna, patetična, kriva, neispravna, pogrešna, politički promašena skroz", rekao je Plenković. Šef SDP-a ustvrdio je da je ispod svake razine Plenkovićeva usporedba članova HDZ-a sa Židovima.

"Bilo bi mu bolje da je osudio izjavu tog gospodina iz (kafića) ‘Tri majmuna‘", prokomentirao je Plenković te ocijenio da se Grbin "u cijeli slučaj uključio kasno i krivo". "Ako netko kaže da nisu dobrodošli članovi, simpatizeri i birači HDZ-a - to se zove diskriminacija", poručio je Plenković referiravši se na objavu vlasnika kafića. Naglasio je kako je na tu objavu reagirao nakon što to nitko u javnosti nije učinio u proteklih deset dana. "A skakali bi do neba da je predznak u toj objavi bio obrnut, odnosno da je, primjerice, vlasnik kafića HDZ-ovac i da je rekao da u kafić neće primiti članove, simpatizere i birače SDP-a, Srbe, Židove, Rome, članove Armade…" dodao je. Plenković je dodao da je reagirao i zbog dijela objave vlasnika kafića u kojoj za njega piše da, kao predsjednik HDZ-a, za svakog tko misli drukčije kaže da je srbočetnik. "I to govori meni, nakon što smo učinili enormne napore protiv niza drugih političkih aktera u Saboru koji bi eliminirali manjine iz najvišeg predstavničkog tijela, koji su protiv koalicije s manjinama, protiv pomirbe... E onda ja moram ustati i reći - ne. Ne - radi europskih, hrvatskih vrijednosti, dobrobiti hrvatskog društva i uključivosti", naglasio je šef HDZ-a. Osvrnuo se i na portal Index koji od čitatelja traži da se prilikom ulaska na njihove stranice izjasne jesu li čovjek ili član HDZ-a, poručivši da očekuje reakcije na diskriminaciju i govor mržnje od onih koji ne toleriraju dvostruke kriterije.

Nacionalna udruga ugostitelja je riječima "teška artiljerija otvorena nad vapajem izmorenih ugostitelja" komentirala komunikaciju u javnosti oko ugostitelja, pozivajući na "obustavu daljnje paljbe" uz poruke da "nema neprijatelja na vidiku" i da iskreno vjeruje kako je zajednički cilj bolje sutra. H/D.Pav.
Peđa Grbin

predsjednik SDP-a

Apsolutno vidim diskriminaciju u Hrvatskoj i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kao nositelja te diskriminacije.
Najčitanije iz rubrike