Crna kronika
TRAGEDIJA U SPAČVANSKOM BAZENU

Ribolovac (42) iz Lipovca ispao iz čamca i utopio se u rijeci Spačvi
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Selo Lipovac, u srijemskoj općini Nijemci, potresla je tragedija. Naime, 42-godišnji J.G. iz Lipovca utopio se u rijeci Spačvi, u području spačvanskog bazena, u blizini sela. U šoku i nevjerici, stanovnici Lipovca kažu kako je riječ o strastvenom ribolovcu, inače i predsjedniku lipovačkog Ribolovnog društva "Skela".

Prema podatcima Policijske uprave vukovarsko-srijemske - a istraga svih okolnosti kobne nesreće na Spačvi i dalje traje - nesretni se slijed događaja počeo odvijati prije tri dana, 21. veljače, kada je u poslijepodnevnim satima iz ribočuvarske službe policiji prijavljen nestanak 42-godišnjaka koji je, kako se navodilo, s čamcem bio na rijeci Spačvi.

- Tijekom dana policija je pregledala dio rijeke u blizini područja Spačve. Tada je pronađen čamac kojeg je nestali 42-godišnjak koristio, a utvrđeno je i kako je elisa motora za čamac (tzv. penta), bila zapetljana u ribolovnu mrežu - stoji u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Policijske uprave u Vinkovcima Dragoslav Živković. Zbog mraka potraga nije mogla biti istog dana nastavljena, pa su sutradan oko 10 sati u Lipovac stigli posebno opremljeni policijski službenici za ronjenje. Riječ je o roniocima Specijalne jedinice policije iz Osijeka, posebno obučenima za potrage za utopljenicima, koji su sat vremena kasnije pronašli, na žalost, mrtvo tijelo nestalog muškarca. Tijelo je nađeno, navodi policija, u dubini rijeke Spačve, a spominje se da je na tom dijelu rijeka duboka oko četiri metra.

- Provedenim protokolarnim postupcima izvršeno je prepoznavanje pronađenog mrtvog tijela kada smo utvrdili da je utopljenik 42-godišnjak iz Lipovca, čiji je nestanak i prijavljen - naveli su iz policije. Očevid je obavljen i od strane Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, a mrtvozornik je, prema prvim uvidima, službeno ukazao da na tijelu utopljenika nije bilo drugih tragova nasilne smrti. "Policija će u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom prikupiti sve činjenice tog događaja, a naložena je i obdukcija", rekli su u policiji.

U Lipovcu kažu i da je J.G. "proveo život na vodi" te bio vrlo aktivan i posvećen Ribolovnom društvu. Iza njega ostala je supruga i malodobni sin. S.Butigan
TRAGEDIJA ZA VRIJEME RADNE AKCIJE
Prema kazivanju mještana Lipovca, tamošnji su ribolovci tijekom vikenda imali radnu akciju i, navodno, postavljali oznake. To je uobičajeno pripremanje terena za predstojeću ribolovnu sezonu. U kobno vrijeme 42-godišnjak je bio sam na rijeci Spačvi. S obzirom na mali čamac, pretpostavlja se da je u jednom trenutku došlo do prevrtanja i pada ribolovca u vodu. Drugi, pak, misle da mu je tijekom pokušaja otpetljavanja ribarske mreže s elise motora na čamcu pozlilo. Što je točan uzrok utapanja, doznat će se nakon obdukcije koja će se obaviti u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru.
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike