Crna kronika
ZLOČIN U RUŠČICI KOD SLAVONSKOG BRODA

Mladić sjekirom usmrtio oca, udarao ga je po glavi i tijelu
Objavljeno 23. veljače, 2021.

Ranojutarnji krvavi zločin šokirao je u utorak mještane Ruščice, prigradskog naselja Slavonskog Broda. Zbog još neutvrđenih razloga 21-godišnjak je sjekirom ubio 56-godišnjeg oca. Sve se zbivalo u ranim jutarnjim satima kada je susjedstvo spavalo, a da se neko zlo dogodilo susjedi su shvatili vidjevši policiju na ulici i razvučenu policijsku traku koja je priječila ulazak u dvorište obiteljske kuće.

- U utorak rano ujutro u Ruščici kod Slavonskog Broda ubijen je 56-godišnji muškarac. Policija je nakon dojave o zločinu uhitila 21-godišnjeg mladića za kojeg se sumnja da je ubojica. Oko 5 sati u Operativno-komunikacijskom centru PU brodsko-posavske zaprimljena je dojava o sukobu između dvije osobe u Ruščici. Policijska patrola odmah je upućena na mjesto događaja te je u obiteljskoj kući pronašla tijelo 56-godišnjaka, a u blizini je pronašla i uhitila 21-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva. Policijski službenici osigurali su mjesto događaja kako bi se obavio očevid i kriminalističko istraživanje kojim je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice Slavonski Brod - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave. Obitelj u kojoj se zločin dogodio do sada nije bila u prekršajnoj ni kaznenoj evidenciji.


Policajci u zaštitnim odijelima u nekoliko su navrata ulazili u kuću u Ulici Ivane Brlić-Mažuranić i izlazili iz nje, a očevid je potrajao do poslijepodnevnih sati nakon čega se o ubojstvu oglasilo i slavonskobrodsko Županijsko državno odvjetništvo.

- Očevidom je utvrđeno da je oko 5 sati unutar obiteljske kuće 21-godišnjak uporabom oruđa zadao više udaraca u glavu i po tijelu svome 56-godišnjem ocu koji je od zadobivenih teških ozljeda preminuo na mjestu - priopćeno je iz Državnog odvjetništva. Tijekom očevida izuzeti su svi nađeni tragovi na mjestu zločina te je Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu naložilo obdukciju tijela radi točnog utvrđivanja uzroka smrti.

Mladić je uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave brodsko-posavske gdje će biti predan pritvorskom nadzorniku. U srijedu će biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon toga će sudac istrage odlučiti o vjerojatnom određivanju istražnog zatvora. O motivu ubojstva nije bilo riječi.

- Svaki put kada se dogodi ubojstvo, može se pročitati kako su svi šokirani i da je ubojica bio dobar. No ja protiv tog dečka, koji je malo povučen, uistinu ne mogu ništa loše reći. I susjed, koji je građevinski radnik, bio je O.K., pozdravljali smo se, kao i s njegovom suprugom i kćerkom. Prema vani nikada s njima nije bilo problema, no što se to događalo unutar četiri zida, to zna samo ta nesretna obitelj. Žao mi je zbog sudbine čovjeka, ali i tog nesretnog mladića - kaže susjed iz Ulice Ivane Brlić-Mažuranić.

Policijska uprava brodsko-posavska iznijela je prije nekoliko dana zabrinjavajući statistički podatak. Naime, na području Brodsko-posavske županije u posljednjih je 20 godina, od 2000. do 2020., ubijeno čak 56 osoba, od kojih 35 muškaraca i 21 žena. Najviše ubojstava zabilježeno je 2004. godine, kada je ubijeno sedam muškaraca i jedna žena, te 2010. godine, kada je ubijeno šest osoba, četiri muškarca i dvije žene. Pet žrtava ubojstava bilo je 2005., kada je života lišeno pet žena, te 2014., kada su ubijena dva muškarca i tri žene.

Policija po dobrome pamti 2011., 2015. i 2018. godinu, kada nije bilo ubojstava. Većina ubojstava je riješena, ali ima onih obitelji koje nisu dobile odgovor na pitanje tko im je ubio najmilije. Naime, gledajući statistiku, u vremenu od 2000. do kraja 2019. godine zabilježena su tri neriješena slučaja ubojstva. Policijske istrage traju i traga se za ubojicama.

Sandra Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike