Osijek
KRAJ AKCIJE

Donirano više od 85.000 kn
Objavljeno 22. veljače, 2021.
Ukupno 83.557 kuna i 150 eura iznos je prikupljen u akciji osječkih vatrogasaca za njihovog petrinjskog kolegu Miroslava Krčelića nakon završene aukcije u ponedjeljak u podne.

Podsjetimo, akcija je počela najprije prodajom majica, šilterica, magneta i bedževa u TC-u Portanova te je u tri dana prikupljeno nešto više od 30 tisuća kuna. Na aukciji koja je počela gotovo istovremeno prikupljeno je 14 tisuća kuna te je na račun za posebne namjene humanitarne udruge “Od mene za tebe” uplaćen ostali iznos novca.

- Zahvaljujemo svima od srca na sudjelovanju u ovoj akciji za našeg kolegu koji je tijekom potresa na Banovini ostao bez svoje kuće. Tijekom našeg boravka ondje bio nam je na raspolaganju 24 sata i spašavao je brojne živote, najmanje mareći za vlastiti dom. Vidjevši da je ostao bez svega i znajući da mu je, kao i brojnima ondje potrebna pomoć, odlučili smo mu pomoći, i to smo uz pomoć ljudi velikoga srca i uspjeli - poručuje Robert Mužar, osječki vatrogasac i jedan od organizatora ove plemenite akcije u koju su se, od 12. veljače, kad je počela u TC-u Portanova, uključili ne samo brojni sugrađani, nego i tvrtke i klubovi. Svoj doprinos dali su i poznati Slavonci, pa su svojim potpisima na dresovima ponuđenima na aukciji privukli Osječane na sudjelovanje u licitiranju. Uz dresove s potpisima bili su ondje i brojni drugi predmeti. Znakovito, ali među onima za koje su građani dali najveći iznos vatrogasna je kaciga, ali i potpisana lopta igrača NK Osijeka, električna gitara i umjetnička slika. Na aukciji su također traženi i dresovi, ali i suveniri te lopte potpisane od strane košarkaških i odbojkaških klubova, a sudjelovanjem na aukciji, osim što su pokazali veliko srce, dobitnici su kao trajnu uspomenu dobili vrijedne predmete.

Valja podsjetiti da je račun udruge “Od mene za tebe” (IBAN: HR7323600001502868071) za ovu humanitarnu akciju otvoren do 31. ožujka, pa tko želi, može donirati sredstva za vatrogasca Krčelića kojemu će cjelokupan iznos naposljetku biti osobno uručen. M. Mihelić
Možda ste propustili...

ZDENKO BORAS, KIRURG IZ OSIJEKA S INOZEMNIM ISKUSTVOM

Čak 70 % pretilih izgubi sav višak kilaže nakon barijatrijske operacije

“LAŽI O SRPSKOM ANTIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU”

O knjizi Mihovila Biočića u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana