Crna kronika
U TRI DANA 278 PROMETNIH PREKRŠAJA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Vozio pijan i bez vozačke, dobio 10 dana zatvora
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Tijekom tri dana protekloga vikenda, u Osječko-baranjskoj županiji, policija je evidentirala 278 prometnih prekršaja. Najviše se odnosilo na prekoračenje brzine kretanja - 172. Uz to 17 vozača bilo je pijano, 16 osoba nije koristilo sigurnosne pojaseve u vozilima, 12 vozača nepropisno je koristilo mobitel za vrijeme vožnje i drugo. Od 17 pijanih, 15 su bili vozači automobila, a dvojica su biciklisti.


U petak u 15,45 sati, u Našicama, prometni su policajci zaustavili automobil kojim je upravljao 31-godišnjak iz Godinjaka, koji nije položio vozački ispit, a u krvi je imao 1,33 promila alkohola. Vozač je uhićen, a Prekršajni sud odredio mu je zadržavanje od 10 dana. Najveća koncentacija alohola od 1,98 promila izmjerena je 33-godišnjem vozaču automobila iz Selaca Đakovačkih koji je zaustavljen u subotu u 2,10 sati u svom mjestu. Ovaj vozač je odveden u policijsku postaju dok se ne otrijezni. U petak u 17,15 sati, u Antunovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 39-godišnji motociklist iz Antunovca, zbog neprilagođene brzine, sletio s ceste. Motociklist je imao 0,57 promila. U Donjem Miholjcu, u subotu u 23 sata, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 33-godišnji vozač automobilom, također zbog neprilagođene brzine, sletio s ceste i potom otišao. Međutim, policajci su ga ubrzo pronašli i izmjerili mu 1,49 promila u organizmu.


U Požeško-slavonskoj županiji, tijekom vikenda, utvrđena su 124 prometna prekršaja, od čega 47 prebrze vožnje, p odevet vožnje pod utjecajem alkohola i upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te deset prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.


Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 20 veljače. u mjestu Frkljevci gdje je u prometu zatečen 22-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom, dok za vrijeme upravljanja nije imao sigurnosnu kacigu. Motociklisti će policajci izdati prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 18.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima A1 kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Jedan vozač pokušao je policajcima pobjeći. Naime, u Osječkoj ulici u Požegi, u nedjelju oko 22,30 sati, policajci su vidjeli kako automobil prolazi kroz crveno svjetlo na semaforu. Iako su ga pokušali zaustaviti vozač je nastavio vožnju kroz mjesto Alaginci i ulicama grada te produžio prema naselju Komušina gdje se i zastavio. Automobilom je upravljao 18-godišnjak sa 1,28 promila alkohola u krvi. S.Lacić
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura