Regija
NOVA BRANITELJSKA UDRUGA

Udružili se veterani Prve gardijske brigade Tigrovi
Objavljeno 22. veljače, 2021.
SLATINA

Grad Slatina i Virovitičko-podravska županija dobili su još jednu braniteljsku udrugu: u Slatini je održana osnivačka skupština Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Virovitičko-podravske županije.

Prijedlozi Inicijativnog odbora osnivanja udruge usvojeni su jednoglasno, pa je za predsjednika novoosnovane udruge izabran Milan Rupčić, dopredsjednici su Ivan Selenić i Martin Bišćan, a tajnik je Petar Uher. Osim njih, članovi Predsjedništva još su Željko Majetić, Pišta Kaltenbaher i Zoran Tkalec. Nadzorni odbor čine Krešimir Žagar, Davor Dunković i Josip Jelenčić, a članovi Suda časti su Tomislav Krezner, Milan Kasumović i Damir Lacković.

Dan udruge bit će 18. lipnja, na dan kada se 1991. godine najviše osoba s područja Virovitičko-podravske županije priključilo Tigrovima kako bi branile Hrvatsku u Domovinskom ratu. Uz pronalaženje i obilaženje obitelji poginulih i umrlih članova 1. gardijske brigade s područja županije, glavna zadaća udruge bit će promicanje istine o Domovinskom ratu.

Nakon rješavanja potrebne administracije, predsjednik će sazvati sjednicu Skupštine na kojoj će biti donesen plan i program rada za ovu godinu. Očekuje se da će doći do popuštanja epidemioloških mjera pa će sjednici moći prisustvovati svi članovi Tigrova s područja županije. P.Ž.
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike