Regija
SVI NAČELNICI KREĆU U IZBORNU UTRKU

Papac ide po 8. mandat, Gutić nezavisni kandidat
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Jedan od najdugovječnijih u županjskoj Posavini, načelnik Drenovaca Jakša Šestić (67), traži potporu za šesti mandat
ŽUPANJA

Predstojeći lokalni izbori, koji će se održati 16. svibnja, prema svemu sudeći, neće dovesti do većih promjena na području županjske Posavine. Svi lokalni čelnici žele novi mandat.

Svoje odluke temelje na rezultatima rada koji su, kako smatraju, itekako vidljivi i na temelju do sada ostvarenih i započetih projekata i zacrtanih planova namjeravaju tražiti ponovno povjerenje birača za vođenje grada i općina u sljedeće četiri godine.

U utrku za osmi uzastopni mandat ide Srećko Papac (60) iz Gradišta, jedan od najdugovječnijih načelnika u Hrvatskoj. U politiku je, prisjeća se, ušao posve slučajno 1993. godine. Uskočio je da popuni rupu na izbornoj listi novoosnovane općine. Postao je načelnik i od tada već 28 godina uspješno obnaša tu dužnost. Prva tri mandata osvojio je kao HSLS-ovac, a četiri kao HDZ-ovac. Prije četiri godine pobijedio je i prije samih izbora. Bio je jedini kandidat za načelnika, a njegova lista jedina ponuđena biračima u Gradištu i za pobjedu mu je bio dovoljan i samo jedan glas. Ni ovaj put neće imati izbornu kampanju jer smatra da o svakom kandidatu govore njegova djela i rezultati u protekle četiri godine.

- Svi bi rekli da treba priču zaokružiti, ali život uvijek otvara nešto novo i smatram da na tom putu treba biti sve dok čovjek može davati rezultate, a doći će i vrijeme kada će ga netko dalje nastaviti. Mislim da sam svih ovih godina ostao ista osoba, a moji sumještani to također vide i cijene - kaže Papac.

Naglasak će u sljedećem mandatu, što je gotovo sigurna stvar, staviti na gospodarski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, a želja mu je još sagraditi multimedijski kulturni centar i središnji općinski trg u Gradištu.

Jedan od najdugovječnijih načelnika u županjskoj Posavini svakako je i HDZ-ovac Jakša Šestić (67), koji će zatražiti potporu birača i za šesti mandat za vođenje općine Drenovci. Ističe da je na tom području započeto puno vrijednih projekata koje bi želio privesti kraju.

- Veliki je to sustav, općina ima nekoliko tvrtki i institucija, okupljamo kadar i pripremit ćemo mlade ljude da sve to preuzmu i nastave voditi - zaključio je.

Zanimljiva je situacija u općini Gunja. Nakon što je OO HDZ-a podržao kandidaturu Antonija Markovića za načelnika Gunje, aktualni načelnik Anto Gutić (HDZ) na izbore će, za drugi mandat, izići kao nezavisni kandidat i ponuditi se mještanima koji će, kaže, procijeniti je li na temelju učinjenog u četiri godine zavrijedio njihovo ponovno povjerenje.

U izbornu utrku kreću i aktualni načelnici Bošnjaka Andrija Juzbašić, Babine Grede Josip Krnić, Cerne Goran Begović, Vrbanje Velimir Redl i Štitara Marko Bikić.

Uz izbor gradonačelnika i načelnika, vrlo je bitan i izbor vijeća jer se može dogoditi kohabitacija i kriza vlasti koja će dovesti do blokiranja grada ili općine bez obzira na dosta velike ovlasti koje imaju lokalni čelnici koji su dobili mandat na neposrednim izborima.

Marija Lešić Omerović
HDZ BIRA IZMEĐU MILIČEVIĆA I JUZBAŠIĆA
Županjski SDP predstavio je u subotu svoga kandidata za gradonačelnika Županje. To je Mario Galović, dipl. ing., rukovoditelj u SDF-u Žetelice. Tko će biti kandidat HDZ-a još nije poznato. Neslužbeno doznajemo da su u igri aktualni gradonačelnik Davor Miličević, kojemu bi to bio peti mandat na čelu grada, i novoizabrani predsjednik GO HDZ-a Županje, Damir Juzbašić, čelnik Ravnateljstva za robne zalihe. Zamoljen za komentar i potvrdu navoda, Juzbašić nam je samo kratko kazao: “Traju konzultacije u stranci.” Do Miličevića nismo uspjeli doći.
Srećko Papac

načelnik Gradišta

Svi bi rekli da treba priču zaokružiti, ali život uvijek otvara nešto novo i smatram da na tom putu treba biti sve dok čovjek može davati rezultate, a doći će i vrijeme kada će njime netko dalje nastaviti
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike