Regija
IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA

Mirko Bušljeta novi predsjednik UHBDDR Duga Međa
Objavljeno 22. veljače, 2021.

Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa održala je redovitu izvještajno-izbornu skupštinu, predsjednik Ivica Bušljeta predstavio je rad udruge u prošloj godini.

- Početkom 2020., prije pandemije, organizirali smo tradicionalnu devetu Kobasijadu, natjecanje hrvatskih branitelja u izradi domaće kobasice. U veljači je održan tečaj informatičkog opismenjavanja koje je provela Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, Ogranak Zabok na čelu s predsjednikom Josipom Horvatinom. Kroz cijelu godina sudjelovali smo u obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata na području naše županije, a isto tako bili dio onih u Vukovaru, Borovom Selu, Kninu, Maslenici, Pakracu i drugim hrvatskim gradovima. Bili smo aktivni i tijekom pandemije, obilježavanja Dana naše općine Zdenci, a posebno smo ponosni na suradnju s mnogim udrugama na širem području te jedinicama lokalne i regionalne samouprave,  rekao je, između ostaloga, Bušljeta.

Skupštinari su jednoglasno za novog predsjednika UHBDDR Duga Međa izabrali Mirka Bušljetu, dva dopredsjednika su Ivica Bušljeta i Darko Eichler, tajnik Stjepan Varaždinac, a u Predsjedništvo su još izabrani Mirko Horvatin, Jozo Agatić i Krešo Pokrivka. Novi Nadzorni odbor čine Slavko Stiblik kao predsjednik te članovi Mario Knapić i Stipo Marčinković dok su u Sudu časti Ivica Martinčević, Đuro Hum i Ivica Knapić. Skupština je također izabrala i novog likvidatora Mirka Bušljetu.

- Uz naš glavni cilj - čuvanje istine o Domovinskom ratu te uspomene na sve poginule hrvatske branitelje i dalje ćemo pomagati našim članovima u potrebi te posebno u ostvarivanju njihovih prava. Nema nas mnogo, U Dugoj Međi je bilo 79 branitelja, a do sada je 23 umrlo, od čega četiri suicidom. To nam govori da moramo raditi na socijalizaciji i druženju s braniteljima. Radit ćemo i s mladima, nastavit ćemo suradnju s Osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića Zdenci kroz niz aktivnosti, a posebno ustrajati na organizaciji likovne kolonije na temu Domovinskog rata. Također ćemo nastaviti suradnju s orahovačkom srednjom školom, a u ovoj godini s njima namjeravamo organizirati izložbu slika na temu ''Željeznica u domovinskom ratu''. U planu nam je i postaviti spomen ploču na naš željeznički kolodvor u Dugoj Međi posvećenu petorici hrvatskih željezničara poginulih 11.1. 1991.  Ako sve bude u redu s epidemiološkim uvjetima, u kolovozu ćemo organizirati našu 10. Pekemzijadu, a poseban naglasak ćemo staviti na promidžbu rada naše udruge, rekao je novi predsjednik Mirko Bušljeta.

Rad udruge pohvalio je te novom vodstvu čestitao načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.
- Čestitam novom vodstvu na izboru i siguran sam da će i nova ekipa nastaviti s uspješnim radom. Kao Općina pomogli smo koliko smo mogli, naravno da se uvijek može više i tome ćemo svi zajedno težiti, zaključio je Durmić. V.Grgurić

Najčitanije iz rubrike