Sport
BJELOBRDSKI DRUGOLIGAŠ POSRNUO NA DOMAĆEM TERENU

Zmijavčani s desetoricom uspjeli doći do punog plijena
Objavljeno 21. veljače, 2021.

Zmijavčani su se dobro predstavili u Bijelom Brdu i zasluženo odnijeli kompletan plijen s krajnjeg istoka Hrvatske iz susreta 19. kola Druge HNL iako su drugi dio utakmice odigrali s igračem manje. Uoči odmora Soldić je nepromišljeno upario žute kartone i ostavio suigrače brojčano slabijima, ali su se oni dobro organizirali te dočekali svoju prigodu protiv dekoncentriranog BSK-a i tako mu uzvratili za jesenski poraz.

Od prve se sekunde vidjelo da su gosti došli otvoreno igrati, pri čemu su u petoj minuti domaćinu otvorili mogućnost za poentiranje. Na 20-ak metara od vrata, naime, Bajić je presjekao dodavanje i proslijedio loptu ulijevo do Selbola, čiji je obećavajući udarac s 15 metara neutralizirao gostujući "bijeli" blok. Identično kao "žuto-plavi" na drugoj strani osam minuta kasnije kada je zdesna Bešlić na rubu 16-erca pronašao Karoglana, koji nije uspio šutirati pokraj nekoga od domaćih igrača. Karoglan je prijetio i dvije minute potom slijeva ciljajući suprotni gornji kut koji nije uspio pogoditi. I u 19. minuti je Karoglan pokušao posve slijeva, ali je lopta otišla na suprotnu stranu usporedno s poprečnom crtom. Najbolju, međutim, prigodu za pogodak gosti su imali u 28. minuti nakon Vrljičakova proboja lijevog boka i centaršuta na glavu Mrkonjića koji je pogodio nekoga od "žuto-plavih" kao i potom Soldić kada je odbijanac pokušao spremiti u mrežu. Tri minute kasnije "bijeli" su oplodili aktivniju igru izborivši slobodan udarac na lijevoj strani nakon kojeg Bjelobrđani u nekoliko navrata nisu uspjeli izbiti loptu iz 16-erca da bi ona naposljetku došla na desnu stranu do Mrkonjića koji ju je iz blizine glavom prebacio preko gol-crte - 0:1. Croatijino vodstvo trajalo je samo pet minuta jer je tada Čikvar u 16-ercu gostiju pronašao Bajića, kojeg je Marko Šuto "pomeo", a zagrebački sudac pokazao na "bijelu točku".

Snažnim udarcem pod gredu Dabro je stvari vratio na početak - 1:1. Domaći su na odmor mogli s prednošću načinivši u 41. minuti kontru po lijevoj strani, odakle je Dabro na suprotnoj tražio Čikvara ispred kojeg je jedan "bijeli" u posljednji tren izbio loptu. Neposredno uoči odmora Soldić je, praktički, na protivničkoj gol-aut crti napravio oštriji prekršaj nad Majtanićem i zaslužio drugi žuti, isključujući karton.

Domaći su stoga u nastavku potisnuli Croatiju na njihovo polovinu terenu koji su prvi put opasno živjeli u 49. minuti kada je Bajić slijeva zamalo promašio suprotni gornji kut. U 56. minuti debitant Vrdoljak odbijanac s nekoliko metara glavom je poslao pokraj desne vratnice nakon čega je domaći pritisak nešto popustio. U 65. minuti gosti su izborili slobodan udarac koji je iz dubine pred vrata ubacio Marques, a prenesenu loptu je Jukić s pet metara glavom poslao pokraj Đilasa - 1:2. Bjelobrđani su zatim pruzeli maksimalni rizik i najbliže izjednačenju bili u 82. minuti. Tada je Ilić pred vratima pronašao Dabru, koji je loptu zahvatio ramenom, pa je ona umjesto prema nezaštićenoj mreži otišla na drugu, desnu vratnicu, gdje je uklizao Gvozdenović i prebacio okvir vrata. Gostujuća su još mogla biti pogođena početkom petominutne nadoknade vremena kada je stoper Dalić glavom pucao prema njoj, a "bijeli" izbili loptu i praktički definirali pobjednika.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
BSK       1 (1)

CROATIA       2 (1)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme oblačno. Teren s umjetnom travom. Bez gledatelja. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb) 7. Strijelci: 0:1 Mrkonjić (31), 1:1 Dabro (36.-11m), 1:2 Jukić (65). Žuti kartoni: Majtanić, Župan i Dalić (svi BSK). Crveni karton: Soldić (Croatia).

BSK: Đilas 6, Periša 6, Dalić 6,5, Majtanić 6,5, Župan 5,5 (od 69. Aleksić 5,5), Gbane 6, Mišić 6,5 (od 69. Horvat 5,5), Čikvar 6 (od 60. Gvozdenović 6), Bajić 7 (od 60. Ilić 5,5), Selbol 5,5 (od 46. Vrdoljak 5,5), Dabro 6,5.

CROATIA: Tomić 7, Bešlić 6 (od 76. Begić -), Mat. Šuto 6,5, Mar. Šuto 6, Vrljičak 6,5, Soldić 5, Marques 6,5, Todorić 6,5, Jukić 7 (od 83. Buble -), Karoglan 6,5 (od 83. Mešanović -), Mrkonjić 7.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku