Sport
OSIJEK II U AKCIJI DANAS NA SVOM TRAVNJAKU

Na lidera bez imperativa, ali ne bez ambicija
Objavljeno 22. veljače, 2021.
Druga momčad Osijeka rezultatski nije otvorila drugi dio sezone na željeni način. Doživjeli su visok poraz na riječkoj Krimeji od Orijenta 1919 (3:0), ali igrali su mnogo bolje negoli bi se to moglo zaključiti prema konačnom rezultatu. Sada je pred osječkom momčadi novi izazov, jer u Gradski vrt stiže vodeća momčad Druge HNL Hrvatski dragovoljac. Bit će zanimljivo vidjeti do koje se mjere osječka mladost može suprotstaviti momčadi koja ozbiljno cilja na povratak u elitno društvo. Osječani nikakvih rezultatskih imperativa nemaju, pa će neopterećeni moći pokazati postoji li u njihovim redovima potencijal koji će danas-sutra biti koristan prvoj momčadi.

- Hrvatski dragovoljac vodeća je momčad lige i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Jesenas smo tamo prilično nesretno poraženi, ali u odnosu na taj susret dosta je promjena i kod nas i kod njih. Iako mi nemamo nikakve rezultatske imperative, uvijek želimo biti bolji od suparnika i pobijediti. Poraz koji smo doživjeli u Rijeci nije bio realan odraz snaga na terenu, jer smo do isključenja Benića bili posve ravnopravni, ako ne i bolji, s obzirom na to da je njihov vratar bio jedan od najboljih na terenu. Zato vjerujemo kako smo u stanju parirati i lideru prvenstva - kaže Aleksa Latković, krilni napadač bijelo-plavih.

Za taj susret trener Osijeka II Igor Tolić neće moći računati na veznjaka Domagoja Babina koji ima tri žuta kartona te na Adama Benića koji je isključen u prošlom kolu protiv Orijenta 1919.

Vjerojatni sastav: Barešić, Burčul, Karamatić, Barišić, Mekić, Sheriff, Hanuljak, Kuprešak, Latković, Sekulić, Beljo.

Susret Osijek II - Hrvatski dragovoljac igra se danas na stadionu u Gradskom vrtu, s početkom u 15 sati. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike