Zdravlje
NA PAMETNIM SATOVIMA

Aplikacija za praćenje krvnog tlaka
Objavljeno 22. veljače, 2021.

Samsung je najavio da će aplikacija Samsung Health Monitor za praćenje zdravlja i održavanje osobne kondicije uskoro biti dostupna u 31 zemlji, a time korisnici Galaxy Watch3 i Galaxy Watch Active2 pametnih satova mogu iskoristiti opcije za praćenje krvnog tlaka i elektrokardiograma preko navedene aplikacije.

Aplikacija Samsung Health Monitor dobila je CE certifikat u prosincu 2020. godine, što je omogućilo širenje usluge na 28 europskih zemalja, uključujući Hrvatsku. CE certifikat predstavlja administrativnu potvrdu da je proizvod usklađen sa zahtjevima Europske unije za sigurnost, zdravlje i okoliš. Osim u zemljama EU-a, aplikacija će također biti dostupna u Čileu, Indoneziji i UAE-u.

Nakon što se Galaxy Watch3 ili Galaxy Watch Active2 kalibriraju s mjeračem tlaka, korisnici jednostavno mogu dodirnuti i izmjeriti krvni tlak bilo kad i bilo gdje. Uređaj mjeri krvni tlak analizom pulsa s pomoću senzora za njegov nadzor. Naposljetku, aplikacija analizira odnos između vrijednosti kalibracije i promjene krvnog tlaka kako bi se odredio točan krvni tlak.

Funkcija elektrokardiograma djeluje analizirajući električnu aktivnost srca preko senzora na Galaxy Watch3 ili Galaxy Watch Active2 pametnim satovima. Sve što je potrebno je otvoriti aplikaciju Samsung Health Monitor kada korisnik sjedne i osigura da je sat čvrsto postavljen na ručnom zglobu. Potom korisnik treba nasloniti podlakticu na ravnu površinu i lagano pozicionirati vrh prsta suprotne ruke na gornji gumb pametnog sata u trajanju od 30 sekundi. Zatim će aplikacija izmjeriti puls i ritam, koji će biti klasificirani i kao sinusni ritam (normalan, redovit otkucaj srca) ili fibrilacija atrija (kada srce kuca nepravilno).

Aplikacija Samsung Health Monitor automatski se instalira kada korisnici ažuriraju svoj Galaxy pametni sat na najnoviju verziju operativnog sustava preko aplikacije Galaxy Wearable. Tada će se otvoriti poveznica koja će korisnike usmjeriti na stranicu za preuzimanje aplikacije za pametni telefon u aplikaciji Galaxy Store. Ažuriranje aplikacije Samsung Health Monitor je dostupno na Galaxy Watch3 i Galaxy Watch Active2 u Hrvatskoj od 22. veljače. M.R.
Najčitanije iz rubrike