Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U Dalju samoizolaciju kršio - Afganistanac
Objavljeno 21. veljače, 2021.

U 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 260 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a devet je osoba umrlo, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite u nedjelju. Na bolničkom liječenju je 789 pacijenata, a 72 su na respiratoru. Do 21. veljače ukupno je testirano 1,3 milijuna ljudi, među kojima 5458 u 24 sata.

Tijekom vikenda je na području Osječko-baranjske županije od posljedica COVID-19 preminula jedna osoba, u dobi od 76 godina. Prema izvješću Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije od nedjelje, u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a u prethodna 24 sata za područje županije obrađeno je 237 uzoraka, od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus. Slično je bilo i subotnje izvješće - 230 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno. Novopozitivni pretežito imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedan se bilježi na području Antunovca, Belišća, Bilja, Darde, Đakova, Marijanaca, Valpova, Belog Manastira, Kneževih Vinograda i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe i to 46 u KBC-u Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 16 pacijenata. Na području županije u samoizolaciji se trenutačno nalazi 730 osoba.

U izvješću je zanimljiv podatak prema kojem su policijski službenici u samoinicijativnim provjerama osoba u samoizolaciji (ukupno 19) kršenje utvrdili za jednu osobu - državljanina Afganistana koji živi u Italiji. Zatečen je na području Postaje granične policije Dalj, te mu je zbog kršenja propisane mjere uručen prekršajni nalog i novčana kazna. D.Kuštro