Sport
ROBERT MUDRAŽIJA OPET U OSIJEKU

Radujem se povratku u Gradski vrt, ali neće biti popusta za moje bivše
Objavljeno 20. veljače, 2021.

Robert Mudražija vraća se u Gradski vrt. Prije dvije godine iz redova bijelo-plavih je za 2,7 milijuna eura otišao u danski Kopenhagen, a u nedjelju bi ponovno trebao istrčati na travnjak osječkog stadiona. Kao igrač Rijeke, u koju je ove zime došao na posudbu iz Danske, naravno, s mogućnošću da nakon tog razdoblja i ostane na Rujevici.

Mudražija je odmah nakon dolaska upao u Rožmanovu momčad, ali Rijeci u nastavku prvenstva ne ide prema željama. Momčad koja je posljednjih nekoliko godina jedina bila konkurentna Dinamu sada je u poretku daleko od "modrih", ali i od Osijeka. Naravno, još ništa nije gotovo, do kraja prvenstva u igri je još mnogo bodova, a Riječani se nadaju kako još imaju vremena za popravak, od snova o naslovu prvaka su se oprostili, pa je njihov glavni cilj - mjesto na tablici koje jamči izlazak u Europu.

Ovoga tjedna već su imali jedan prvenstveni ispit i riješili ga neodlučeno, kod Gorice, s kojom su odigrali 0:0. S obzirom na situaciju u kojoj su Riječani taj bod uopće nije loš ulov. I taj remi dao im je novu dozu samopouzdanja nakon dvije turbulentne utakmice s Hajdukom i Istrom 1961.

- Načeti smo, opet imamo nekoliko ozljeda, ja sam, osobno, posljednji put dvije cijele utakmice u tri dana odigrao dok sam bio u Osijeku, izgubio sam tu neku natjecateljsku moć, koja se polako sada vraća. Kada se te stvari normaliziraju, siguran sam da ćemo i u pitanju igre krenuti prema naprijed. Znamo i sami da ne izgledamo bajno, ali sigurno možemo bolje kako bismo se približili samom vrhu ljestvice. Tu je i Kup, tamo se brane posljednje dvije titule, a ja vjerujem da kao momčad možemo pokazati bolje lice od ovog koje smo pokazali u posljednjih nekoliko utakmica - kaže nekadašnji igrač Osijeka, sada Rijeke, Robert Mudražija.

To bolje lice "bijeli" žele pokazati već u nedjelju u Gradskom vrtu, gdje ozbiljno planiraju pomrsiti račune Osijeku. No Gradski vrt proteklih godina nije bio sretan za riječke "bijele", Osijek je slavio u posljednja četiri ogleda u prvenstvu. Rijeka je posljednji put u Gradskom vrtu u prvenstvu slavila 1. prosinca 2018.

- Radujem se povratku u Gradski vrt i što ću vidjeti neke bivše suigrače. Šteta što se igra bez navijačkog impulsa s obiju strana jer to uvijek daje posebnu draž utakmici. Neće biti popusta za moj bivši klub, želim pobijediti, znam da Rijeka nema neki osobit skor kod Osijeka pa će naš plan biti postaviti se kao i protiv Gorice, primarno da ne izgubimo, ali i da iskoristimo priliku za nešto više. Nadamo se povoljnom rezultatu u nedjelju - zaključio je Mudražija. I. Li.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
POVRATAK KUĆI BIO JE NAJBOLJI POTEZ
Nakon što je spojio dvije utakmice s punom minutažom, Mudražija priželjkuje da u dresu Rijeke nastavi svoj igrački rast, koji je zakočen turbulencijama u Kopenhagenu.

– Valjda je za nas Hrvate postala tradicija da nam se u inozemstvu promijeni status čim dođe novi trener i onda je povratak kući najbolje rješenje. Imao sam i drugih opcija, Kopenhagen je imao drukčije planove za mene, ali Rijeka je bila moj izbor jer sam osjetio da me stvarno žele. Znam ligu, Rijeka me poznaje kao igrača i siguran sam da sam napravio pravi korak za svoju karijeru i vjerujem da ćemo od toga imati koristi i klub i ja - kaže Mudražija.
Rijeka je posljednji put u Gradskom vrtu u prvenstvu slavila 1. prosinca 2018.
Najčitanije iz rubrike