Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA NUDI DVOBOJE 16. KOLA

Osječanke preko Brda idu do bodova i prekida serije
Objavljeno 20. veljače, 2021.

Zahuktala se borba za bodove u elitnoj odbojkaškoj Superligi. Preko vikenda su na programu već dvoboji 16. kola, u kojem će trenutni saldo nastojati popuniti i slavonski kvartet.

Odbojkašice Osijeka dvije su posljednje utakmice izgubile, uzele su samo jedan set, stoga će sastav Tome Pauna zasigurno biti motiviran u subotu od 17 sati, kada u Malu dvoranu Gradski vrt stižu Splićanke. Mogu li domaće preko Brda do pobjede i bodova koji ih ostavljaju u borbi za četvrto mjesto? Jasno da mogu, posebno ako budu na razini siječanjskih igara, kada su u četiri utakmice Osječanke uzele 11 bodova. U korist im svakako ide i podatak da su u prvom ogledu odbojkašice s Drave uzele pun plijen (3:1), stoga umjereni optimizam svakako ima i svoju podlogu.

- Iako je iza nas mini negativna serija, pokušat ćemo se vratiti na pobjedničke staze. Brda jesmo dobili na njihovu parketu, ali riječ je o kvalitetnoj ekipi koja se također može uključiti u borbu za četvrto mjesto. O njemu ne razmišljamo previše, već od tome da bodovi ostanu u Gradskom vrtu - kaže trener Paun, koji je tijekom tjedna imao problema s nekoliko ozlijeđenih igračica, stoga je moguće da se na Brda krene s nekompletnim kadrom.

Bodove na strani tražit će Enna Vukovar, koja u subotu (19.30) gostuje kod Rijeke CO. Riječ je o slabijeplasiranom sastavu, ali ne treba zaboraviti da su domaće izborile finale Kupa Hrvatske. Nisu nimalo bezopasne. Ostali parovi: Dinamo - Split, Olimpik - Mladost, Marina Kaštela - Poreč i Kaštela - Dubrovnik.

Osim Vukovarki u Rijeci gostuju i odbojkaši Murse-Osijek. Njihov ogled je predigra, počinje u 17 sati, a u njemu će gosti nastojati slaviti i tako ostati jedina neporažena momčad u elitnom razredu. Domaćin je u zimskom prijelaznom roku i dodatno oslabljen, ali to ne mora značiti da igrače Marija Tepperta u dvorani Mladost čeka lagan posao. Njega sigurno neće imati Marsonia, koja gostuje kod Kitro Varaždina (subota, 20 sati). Varaždinci su prije tjedan dana lagano poraženi u Osijeku, ali teško da će ostati bez bodova nakon ogleda s drugm slavonskim superligašem. Ostale utakmice: Mladost - Sisak, Zadar - Split, Rovinj - Ribola Kaštela. Slobodan je Centrometal.
N. Benčina
Tomo Paun

trener ŽOK-a Osijek

Iako je iza nas mini negativna serija, pokušat ćemo se vratiti na pobjedničke staze. Brda jesmo dobili na njihovu parketu, ali riječ je o kvalitetnoj ekipi koja se također može uključiti u borbu za četvrto mjesto
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike