Sport
ŽRK OSIJEK GOSTUJE U 15. KOLU 1. LIGE

U Bjelovar po uzvrat za poraz u Zrinjevcu
Objavljeno 19. veljače, 2021.
Rukometašice Osijeka u subotu (18 sati), u 15. prvenstvenom kolu gostuju kod Bjelovara. Dvoboj je to susjeda na tablici, bodovno izjednačenih, s tim da su Bjelovarčanke na četvrtome mjestu, jednom iznad Osječanki, i imaju dvije utakmice manje. Tim više osječke su rukometašice pod dodatnim pritiskom pozitivnog rezultata, jer bi u slučaju poraza značajnije zaostale za željenim četvrtim mjestom. Imale bi tada i lošiji međusobni omjer, s obzirom na to da je Bjelovar u prvom dijelu prvenstva odnio bodove iz Zrinjevca (33:27). Od tog ogleda obje su ekipe promijenile trenere, i to nedavno, s tim da su Bjelovarčanke doznale da će ih u nastavku sezone voditi Dario Obran, dok će Osječanke trajno rješenje saznati tek sljedeći tjedan. I u ovom susretu s klupe će zajednički "dirigirati" Ivan Šunda i Vedran Ćurak, koji su prošlotjedni debi obilježili pobjedom nad Zrinskim. Nije bilo lagano ni jednostavno, no na kraju su najvažniji bodovi, a isto će vrijediti i za subotnji susret. O dojmu će se manje pričati ako se s ovog gostovanja vrate neporažene.

- Pozorno smo pratili naše igračice ovaj tjedan na treninzima i moram ih pohvaliti da su odradile sve zacrtano. Optimistično mi sve to djeluje i vjerujem da će se to vidjeti i na terenu. Kao i mi, i Bjelovar je nedavno promijenio trenera, pa se sigurno i oni nadaju kako će time dobiti pozitivan šok. Mi ćemo, naravno, napraviti sve da im poremetimo planove i vratimo se s bodovima kući. Znamo odakle prijeti najveća opasnost iz njihovih redova, no ne smijemo se koncentrirati na zaustavljanje samo jedne igračice, a da dopustimo da nam "curi" s ostalih strana. Uostalom, jedna igračica ne može dobiti niti izgubiti susret. Ako kao ekipa odigramo dobro i kvalitetno, u svim segmentima, onda vjerujem da ni rezultat neće izostati - rekao je Šunda uoči gostovanja u Bjelovaru.

Parovi 15. kola Prve HRL: Sinj - Koka, Bjelovar - Osijek, Zrinski - Split 2010, Dugo Selo ‘55 - Murvica, Umag - Dalmatinka, 1234 Virovitica - Sesvete i Podravka Vegeta - Lokomotiva.
G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike