Regija
SMANJUJE SE BROJ VIJEĆNIKA U MARIJANCIMA I UKIDA DONAČELNIK

Općinsko vijeće od 9 umjesto 11 vijećnika
Objavljeno 20. veljače, 2021.
MARIJANCI - Općinsko vijeće Marijanci donijelo je Statutarnu odluku o izmjenama i dopunama Statuta Općine Marijanci kako bi se ispunila obveza usklađivanja sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Izmjenama i dopunama Zakona ponajprije je uređeno smanjenje broja predstavničkog tijela, zamjenika općinskog načelnika i neposredno sudjelovanje građana referendumom, zborom građana i ostalim mehanizmima sudjelovanja.

Sukladno zakonskim propisima, smanjuje se broj članova Općinskog vijeća s 11 na 9 članova, ukida se funkcija zamjenika načelnika, jer općina Marijanci nema 10.000 stanovnika, te se uvodi funkcija privremenog zamjenika za slučaj kada je općinski načelnik onemogućen obavljati svoju dužnost zbog duže odsutnosti ili drugih razloga spriječenosti. Privremeni zamjenik ovlašten je obavljati samo redovite i nužne poslove kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje Općine.

Promjene se odnose i na mogućnost sazivanja sjednica Općinskog vijeća elektroničkim putem, i to za vrijeme trajanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje trenutačno ugrožava pravni poredak, život, zdravlje ili sigurnost stanovništva te imovinu. S.F.
Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike