Regija
VRIJEDNA OPREMA ŠKOLI

Mali genijalci dobili pet računala
Objavljeno 20. veljače, 2021.
VIROVITICA - Djelatnici HEP-a posjetili su Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice te učenicima uručili pet novih računala koja su osvojili na HEP-ovom natječaju "Za naše male genijalce". Pobjednički video osmislili su i snimili učenici 4.a, 4.b i 4.c razreda, u suradnji s učiteljicom informatike Mateom Matanči.

- Dodjeli računala nazočili su mali genijalci, učenici Nika Viljevac, Luka Katalinić, Mia Vezmarović i Korina Stošić. Vijest o pobjedi jako je obradovala učenike razredne nastave koji se vesele radu na novim računalima – poručuju iz ‘‘Brlićke‘‘. Projekt "Za naše male genijalce", koji od 2015. godine organizira Hrvatska elektroprivreda donacijom računalne opreme onim osnovnim školama kojima je to potrebno, želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja te potaknuti razvoj kreativnog mišljenja učenika.

- Prijaviti su se mogle sve osnovne škole na području RH putem online obrasca te snimkom kreativnog videa u kojemu učenici škole pokazuju zašto baš oni zaslužuju nova računala, što bi radili s njima te kako bi nova oprema poslužila učenicima i školi. Nama ovo mnogo znači - poručili su iz "Brlićke‘‘. V.G.
Najčitanije iz rubrike