Sport
SVJETSKO PRVENSTVO U ALPSKOM SKIJANJU

Zubčić ostao na korak do medalje u veleslalomu
Objavljeno 19. veljače, 2021.
Filip Zubčić ostao je na korak do još jedne medalje na Svjetskom skijaškom prvenstvu u talijanskoj Cortini d‘Ampezzo. U petak se vozio veleslalom, a hrvatski je skijaš u svojoj najjačoj disciplini završio četvrti, gdje je zlato neočekivano osvojio Francuz Mathieu Faivre, koji je Zubčića pobijedio u finalu pojedinačne paralelne utrke.

Mathieu je pobijedio s vremenom 2:37.25 minuta, a Zubčić je za njim zaostao velikih 1.59 sekundi. Srebrnu medalju osvojio je Talijan Luca De Aliprandini (+0.63), a brončanu Austrijanac Marco Schwarz (+0.87). Vodeći iz prve vožnje Alexis Pinturault imao je veliki peh i morao je odustati nakon pada u gornjem dijelu staze druge vožnje, a do cilja nije stigao ni trećeplasirani iz prvog "laufa", Nijemac Alexander Schmid. To je na najbolji mogući način iskoristio Faivre, koji je dobro odradio obje vožnje i u Cortini već ima dvije zlatne medalje.

Nakon pogreške u prvoj vožnji, zbog koje je gotovo izletio sa staze te završio s više od dvije sekunde zaostatka za Pinturaultom, Zubčić je svom snagom krenuo u drugoj vožnji. Ni tu nije bio bez pogreške, ali je odlično odradio središnji dio staze i u cilj ušao kao vodeći. Na toj poziciji ostao je sve do šestoplasiranog Schwarza, koji je prestigao Zubčića za 72 stotinke. Veliku prednost iz prve vožnje imala su prva petorica, ali samo su Faivre i De Aliprandini uspjeli doći do cilja s boljim vremenom od Austrijanca.

Hrvatska je u utrci imala još jednog predstavnika, Samuel Kolega je u prvoj vožnji imao 34. rezultat sa 6.30 sekundi zaostatka za najbržim, no nije uspio doći do cilja u drugoj vožnji. I. Li.
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana