Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U domovima za starije prvu dozu dobilo 73 % korisnika
Objavljeno 19. veljače, 2021.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a, s četvrtka na petak za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 217 uzoraka, od kojih je 11 bilo pozitivno na koronavirus. Na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba oboljelih od koronavirusa, i to 46 u KBC-u Osijek (od kojih je devet na respiratoru) te 13 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminula je jedna osoba u dobi od 65 godina. U samoizolaciji trenutačno je 710 osoba.

Policijski službenici proveli su 12 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji. Za državljanina Hrvatske s prebivalištem u Apatinu kršenje je utvrđeno na graničnom prijelazu Erdut te za francuskog državljanina na željezničkom graničnom prijelazu Beli Manastir. Obavili su i 143 nadzora ugostiteljskih objekata, a jedno kršenje mjera utvrdili su u Osijeku. Na otvorenoj terasi ugostiteljskog objekta zatekli su vlasnika i četiri gosta, pa slijedi obavijest Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju. Osim toga, policija je na privatnoj zabavi u obiteljskoj kući u Gorici Valpovačkoj iza ponoći zatekla više osoba iz više od dva kućanstva te protiv organizatora zabave slijedi prekršajni nalog prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Stožer je izvijestio i kako je do sada procijepljenost korisnika i zaposlenika domova za starije i nemoćne prvom dozom 73 posto, a drugom dozom 50 posto. Zbog povoljne epidemiološke situacije dopušteni su i posjeti korisnicima domova na otvorenom prostoru. Dosad su u Osječko-baranjsku županiju stigle 12.382 doze cjepiva. N.Z.Eberhard