Regija
ODLUKA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

Raspušteno Gradsko vijeće
Valpova, Ivan Karalić je povjerenik
Objavljeno 18. veljače, 2021.
VALPOVO


Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj je sjednici donijela odluku o raspuštanju Gradskog vijeća Valpova te je imenovala Ivana Karalića, voditelja Pododsjeka za informiranje i tehničku pripremu za dokumentacijski i pravni sustav u Županiji osječko-baranjskoj, povjerenikom za Grad Valpovo.


Epilog je to višegodišnjih sukoba u gradu na Karašici između većine u Vijeću predvođene HDZ-om i njihovim koalicijskim partnerima, HSU-om te nezavisnim Stankom Miloševićem, i vijećnika Valpovačke nezavisne liste Matka Šutala. Neslaganja i animoziteti izbijali su na svakoj sjednici Gradskog vijeća. Tako je bilo i na zadnjoj, održanoj "uživo" prošle godine, kada većina u Vijeću nije prihvatila predloženi proračun za 2021. godinu, koji je na prihodovnoj strani iznosio 126, a na rashodovnoj 134 milijuna kuna. Odluku su potkrijepili tvrdnjom da je, unatoč potpori usvajanju triju proračuna te 14 rebalansa, kao i zaduženju od 40 milijuna kuna radi pokretanja novih i nastavka postojećih projekata, Valpovo danas jedini grad u Osječko-baranjskoj županiji s dugom koji iznosi čak 11,3 milijuna, Grad u kojemu je "evidentan manjak fiskalne odgovornosti", i koji ima 14 milijuna kuna duga prema poduzetnicima i obrtnicima. Oštro su osudili i projekcije Grada koji je u posljednje tri proračunske godine ostvario pomoć u ukupnom iznosu od samo 40-ak milijuna, a u ovogodišnjem je prihodu planirao čak 94 milijuna kuna.
Pred kraj prošle godine na sjednici Vijeća, koja se održala elektroničkim i telefonskim putem, a na kojoj se odlučivalo o prijedlogu odluke o privremenom financiranju Grada za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. godine, ta odluka nije prihvaćena te su se stekli zakonom propisani uvjeti za provođenje postupka imenovanja povjerenika Vlade RH. L.A.
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike