Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA JOŠ NISU DOZNALE TKO ĆE IH VODITI U NASTAVKU SEZONE

Najizglednija opcija Ćurak ili Šunda, no čeka se potvrda
Objavljeno 19. veljače, 2021.

Još uvijek nije poznato tko će na klupi ŽRK Osijek naslijediti Jasmina Mrkonju. Nakon što je s Mrkonjom prošli tjedan prekinuta suradnja, prvenstveni dvoboj protiv Zrinskog zajednički su vodili Ivan Šunda i Vedran Ćurak te je izvjesno da će netko od njih biti imenovan za stalno rješenje.


Potvrda se očekivala ovoga tjedna, no za sada još nema "bijelog dima". Tako je izvjesno kako će dvojac Šunda - Ćurak zajednički odraditi i subotnje gostovanje u Bjelovaru, a nakon toga trebalo bi biti poznato tko će samostalno nastaviti voditi prvu ekipu, a tko ostaje raditi s mlađim uzrastima.


- Vjerujem da ćemo sredinom sljedećeg tjedna imati konačnu odluku tko će biti novi trener ŽRK Osijek. Do tada ćemo još jednom obaviti razgovore s kandidatima te ću nakon toga prijedlog sportskog direktora Gorana Crnova iznijeti pred Izvršni odbor kluba koji će odlučiti. Očekujem da će definitivno sve biti riješeno do našeg sljedećeg domaćeg susreta, i to vrlo važnog protiv Umaga sljedeće subote - pojašnjavao je predsjednik osječkog prvoligaša Damir Pećušak, koji je priznao i kako je u igri za novog trenera više imena. Naime, stabilnost u klubu, kvalitetan kadar te izražene ambicije, "mamac" su brojnim trenerima koji bi se rado vidjeli na klupi ŽRK Osijek.


- Bilo je upita i drugih trenera, definitivno je ŽRK Osijek u posljednje vrijeme postao poželjna sredina. Nije to samo zbog sređene financijske situacije, nego i zbog kvalitetnog igračkog kadra koji smo okupili, pa je i razumljivo da ima dosta trenera koji bi rado vodili našu ekipu. Sve su to kvalitetni treneri, no mislim da u trenutačnoj situaciji imamo isto tako kvalitetnih rješenja i unutar kluba, pa je i najizglednija ta opcija. Nakon što IO donese odluku o novom treneru, posložit ćemo onda i kadrovsku križaljku za mlađe uzraste.


Bez obzira na to tko sjeo na klupu nakon Mrkonje, ambicije ostaju iste - plasman među prve četiri ekipe u Hrvatskoj te izlazak u Europu. Odstupanja od tog plana nema, a Pećušak je još jednom ponovio da je i dalje sve u rukama osječkih rukometašica, bez obzira na nekoliko neplaniranih posrtaja.


- Cilj ostaje isti i nema razloga za mijenjanje. Mi smo i sada pri vrhu, a da smo uzeli samo u dvobojima protiv Dalmatinke i Dugog Sela ‘55 samo dva boda više, a mogli smo, već bismo bili četvrti. Tako da nema razloga za paniku - pojasnio je predsjednik ŽRK Osijek.

Tako će se, prema svemu sudeći, ponoviti situacija od prije dvije godine kada je upravo Mrkonja iz uloge voditelja Škole rukometa uskočio na mjesto trenera prve ekipe zamijenivši Jelenu Crnov. Te je sezone osiguran ostanak u Prvoj ligi, da bi prošle, nedovršene sezone, Osijek napravio iskorak te držao plasman u sredini tablice. Šunda već duže vremena, a Ćurak odnedavno, u klubu rade s mlađim uzrastima, ranije su uspješno vodili i muški klub, pa je i logično razmišljanje čelnika da nekom od njih povjere ulogu vođenja nastavka uzlazne putanje ŽRK Osijek.


Goran Roguljić
Dami Pećušak

predsjednik ŽRK Osijek

- Naš je klub postao poželja sredina, pa je bilo dosta upita kvalitetnih trenera sa strane. No, kvalitetna rješenja imamo i unutar kluba, pa je to i najizglednija opcija.
"Gužva" oko četvrtog mjesta
Osječanke su nakon 14 odigranih kola na petom mjestu sa 16 bodova, koliko ima i Bjelovar ispred njih, ali i uz dvije utakmice manje. Na prva tri mjesta odmaknuli su Lokomotiva s 24 boda (13 susreta) te s po 22 boda Podravka Vegeta (11) i Umag (13), a prava gužva nalazi se iza Osijeka. Naime, od petog Dugog Sela ‘55 (15 bodova iz 13 susreta) do devete Murvice (12 iz 13), svi su još u dometu tog željenog četvrtog mjesta koje vodi u Europu.
Najčitanije iz rubrike