Sport
DOIGRAVANJE ZA PRVAKA U FUTSAL LIGI HNS-A ZA ŽENE

Alumnus ekipi koja puca na pobjednički trofej ne bi smio biti teška prepreka
Objavljeno 19. veljače, 2021.

Uoči prošlotjednog, posljednjeg, devetog kola osnovnog dijela Futsal lige HNS-a znalo se da će (malo)nogometašice Osijeka u doigravanje krenuti s prve pozicije. Taj su status osigurale maksimalnim učinkom, u čijem se nizu našla i ekipa Siscije Sisak, koja je u subotu dvoranu Jug napustila poražena s rekordnim rezultatom (27:0).


Popularne osječke "zečice" istodobno su osluškivale kamo će putovati u prvom polufinalnom susretu i taj je put naposljetku upola kraći nego što je mogao biti. U Šibeniku su, naime, igračice Alumnusa u izravnom sučljavanju za četvrtu poziciju porazile Mirlović Zagoru te će večeras (petak) od 19.15 u SŠD-u "Novi Jelkovec" u Sesvetama ugostiti najuspješniju ekipu osnovnog dijela prvenstva - osječke debitantice, koje su na dobrom putu donijeti i taj pokal u klupske vitrine, jer su pobijedile sve rivalke, ali će to sada morati ponoviti protiv najboljih u konkurenciji devet klubova. U doigravanje su, naime, još ušli MNK MC Plus iz Svete Nedelje i zagrebački Dinamo, koji čine drugi polufinalni par, iz kojeg će uspješniji u finalu razigravati s Osječankama. Premda treba preskočiti sesvetsku prepreku, za što je dobar putokaz prvi dio prvenstva, kada su "zečice" na tome mjestu pobijedile Alumnus sa 9:1.

- Rezultat iz prvoga susreta zorno pokazuje tko je favorit za finale, ali to moramo potvrditi na parketu! Na kojem djelujemo sve bolje kako natjecanje odmiče, ali u kojem preostale rivalke sigurno vide svoju priliku te stoga koncentracija mora biti maksimalna. Vjerujem da će to tako i biti te da ćemo već u večerašnjem susretu riješiti pitanje prolaska, koji ćemo u nedjelju potvrđivati na svom terenu. Uvjerljivo pobjeđivati višestruko je korisno tako da od te navike nećemo odustati. Sve do kraja, kako bismo i taj praktički jedini pokal koji nam nedostaje donijele na "Mačkamamu". Imamo, međutim, još četiri ogleda do toga i ići ćemo jedan po jedan kako ne bi bilo nikakvih, eventualnih, iznenađenja jer smo već dokazale da smo u postojećoj konkurenciji najkvalitetnije - optimistično je završnicu Futsal lige najavila najiskusnija Osječanka Kristina Nevrkla. Iako stoperka, iskazala je veliko umijeće na malom terenu smjestivši se s 26 pogodaka na drugo mjesto ligaških strijelkinja, iza suigračice Lorene Balić, koja je u protvničke mreže ubacila 37 lopti. Treba dodati da je kapetanica Izabela Lojna s 20 pogodaka treća u tome redoslijedu, a izvjesno je da će taj tercet nakon večerašnjeg sraza popraviti taj ionako zavidan učinak. D.Lekšan
Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike