Regija
ULAGANJE U SLATINSKO VATROGASTVO

Javna vatrogasna postrojba dobila dodatnih 70 kvadrata
Objavljeno 19. veljače, 2021.
SLATINA

Grad Slatina ustupio je Javnoj vatrogasnoj postrojbi dio prostora velike vatrogasne dvorane kako bi postrojba spajanjem sa svojim ostalim prostorijama dobila odgovarajući prostor za kvalitetan rad.

Dvorana je pregrađena i preuređena u dnevni boravak za vatrogasce, a uređena je i garderoba za odlaganje vatrogasnih odijela i opreme, prostorija za odmor, te dva sanitarna čvora, jer je slatinska postrojba pojačana vatrogaskinjama. Time su prostorije za dežurstvo vatrogasaca proširene za dodatnih 70 kvadrata. Trošak od približno 100.000 kuna većim dijelom financiran je iz gradskog proračuna, a dio poslova odradili su sami članovi JVP-a. Prilikom obilaska novouređenih prostorija gradonačelniku Denisu Ostrošiću za ovu i dosadašnju potpore zahvalili su zapovjednik JVP-a Stjepan Venus i njegov zamjenik Tomislav Uher.

- Budući da Javna vatrogasna postrojba periodično i prema ukazanoj potrebi prima nove članove, kako vatrogasce tako i vatrogaskinje, drago mi je što smo mogli pomoći osigurati zadovoljavajući broj kvadrata koji će omogućiti neometano odrađivanje dežurstava, a uz to će i svaki segment vatrogastva napokon imati nužan prostor za rad. Tako je sada, uz nedavno preuređen komunikacijski centar i prostor za prijam, uređen i prostor za dežurne vatrogasce koji osigurava JVP-u punu spremnost - rekao je gradonačelnik Ostrošić. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana