Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK

Nova će igrala stići u osam vrtića
Objavljeno 19. veljače, 2021.
Osam gradskih vrtića u sustavu Dječjeg vrtića Osijek kroz 2021. godinu trebalo bi dobiti nova vanjska igrala koja će obogatiti boravak na otvorenom osječkih mališana, što veseli sve - djecu, odgojitelje i roditelje.

Naime, Grad Osijek je na svojim službenim mrežnim stranicama objavio Poziv za dostavu ponuda za izradu, dobavu i ugradnju igrala za potrebe dječjih vrtića u vrijednosti od 195.000 kuna, bez PDV-a, a za osam dječjih vrtića u gradu. Neki će vrtići, koji su već ranije bogatije opremljeni, dobiti po jedno igralo, a neki i po četiri. Sva bi igrala trebala biti u uporabi najkasnije do 31. kolovoza, odnosno do početka iduće pedagoške godine.

Jelenko u Bele Bartoka dobiva kućicu, Kosjenka u Svačićevoj pješčanik s poklopcem i provlačilicu. Sunčica u Kolodvorskoj čeka također pješčanik s poklopcem, ali i klackalicu na opruzi za dvoje. Krijesnicu u Korčulanskoj čekaju dvije klackalice za četvero i njihalica na opruzi s dva lika kornjače. Stribor na Vijencu dobit će pješčanik s poklopcem, provlačilicu i mali vrtuljak. Tratinčica u Gackoj čeka veći vrtuljak i klackalicu na opruzi za dvoje. Kockica na Vijencu lipa čeka klackalicu za četvero. Najviše će igrala dobiti jesenas energetski obnovljena Latica na Vijencu A. Cesarca - manji vrtuljak, klackalicu za četvero, njihalicu na opruzi s dva lika i klackalicu na opruzi za dvoje.

Podsjetimo, u proteklom razdoblju Grad je uložio 250.000 kuna u nabavu novih igrala u podcentrima Ivančica, Nevičica, Stribor, Bambi, Cvrčak i Josipovac, a isti je iznos uložen u izradu visoke ograde u podcentrima Mak i Ivančica. Zatim je 80.000 kuna, uz isti iznos prikupljen kroz “Pampersov” natječaj, uložen u završne građevinske radove u Kockici i uređenje vanjskog prostora u Radosti. U Ivančici je pak sanirana fasada. I. Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike