TvObzor
UZBUDLJIVA NOVA SERIJA “MANHATTAN”

Pratite najveću utrku s vremenom u povijesti znanosti o razvoju prve atomske bombe
Objavljeno 19. veljače, 2021.

S radnjom smještenom u vrijeme najveće utrke s vremenom u povijesti znanosti – misije razvoja prve atomske bombe u Los Alamosu u Novom Meksiku – “Manhattan” prati priče briljantnih, ali i nesavršenih znanstvenika i njihovih obitelji, koji pokušavaju živjeti u svijetu u kojemu tajne i laži prožimaju sve dijelove njihovih života. Ovu povijesnu dramsku seriju produkcijske kuće Lionsgate Television premijerno prikazujemo u četvrtak, 25. veljače, u 21.45 sati ekskluzivno na programu Epic Drama. Seriju “Manhattan” osmislio je i njezin scenarij napisao Sam Shaw (“Doktori za seks”), a režiju potpisuje Thomas Schlamme (“Zapadno krilo”), dobitnik nagrade Emmy.

Prepuna misterija i napetih situacija, radnja serije “Manhattan” smještena je u 1940-e godine i u grad čije je i samo postojanje tajna. Frank Winter i njihova ekipa dobili su zadaću raditi na projektu o kojemu nisu smjeli znati ništa sve dok nisu stigli onamo. Nakon dolaska u “The Hill”, izolirani grad smješten u prašini pustinje u Novom Meksiku, počinju shvaćati da nije riječ o običnom projektu. Žive u gradu s najvećom koncentracijom genija na svijetu, no koji ne mogu pronaći ni na jednoj karti – u gradu u kojemu su muškarci i žene rastrgani između dužnosti i moralnih vrijednosti, u kojemu supružnici kriju istinu jedni od drugih i od svojih obitelji, u kojemu vojska skriva tajne od znanstvenika koje nadzire, dok znanstvenici ne govore sve jedni drugima. “Manhattan” prikazuje svijet prepun iznenađenja, opasnosti i obmana u kojemu su živjele prve “nuklearne” obitelji.

Glen Babbit mentor je mladim znanstvenicima, kojima pomaže da se snađu u političkom minskom polju Los Alamosa. Charlie Isaacs, čudo od djeteta, postaje podjednako vješt i u obmanama i u matematici, dok njegova supruga Abby neočekivano preuzima ulogu vođe među suprugama. Frankova žena Liza i sama je znanstvenica – botaničarka koja je odlučila svoju karijeru gurnuti u drugi plan kako bi se preselila u pustinju sa suprugom i njihovom buntovnom 17-godišnjom kćeri Callie, no pritom počinje otkrivati zabrinjavajuće promjene u njihovoj okolini.

U brojnoj glumačkoj ekipi serije “Manhattan” nalaze se John Benjamin Hickey (Veliko R, Dobra žena) kao Frank Winter; Olivia Williams (Rushmore, Pisac iz sjene) kao Liza Winter; Daniel Stern (Sam u kući, Sam u kući 2) kao Glen Babbit; Ashley Zukerman (Doktor Rush) kao Charlie Isaacs; Rachel Brosnahan (Kuća od karata) kao Abby Isaacs i Katja Herbers (De Storm) kao Helen Prins.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike