Sport
AMATERSKA NOGOMETNA NATJECANJA I NADALJE NA ČEKANJU

Sad svi u niskom startu čekaju odluke Stožera, samo neka igra krene, pa i bez gledatelja
Objavljeno 18. veljače, 2021.
Ima aktivnosti na otvorenom, ali je i nadalje neizvjestan nastavak borbi za bodove amaterskih nogometnih klubova. Sukus je to novoga prolaznoga vremena od 15. veljače kada Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske nije dao dozvolu za odigravanje prvenstvenih i(li) kup utakmica koje okupljaju više od dopuštenih 25 ljudi na jednom mjestu, a i problematično je masovnije istodobno korištenje službenih prostorija, odnosno svlačionica.

Stoga su natjecanja ispod Druge hrvatske nogometne lige i nadalje na čekanju, a sada je sljedeći datum 28. veljače, kada se svi nadaju da će biti omogućene proljetne borbe makar bez gledatelja kojih, ionako, dugo nema. Bude li Stožer tada dao zeleno svjetlo, odmah će se toga tjedna održati plenumi klubova kako bi se, između ostaloga, ponajprije definirao proljetni kalendar natjecanja koji za Treću HNL "Istok" imperativno zahtijeva završetak 5. lipnja kako bi se prvak mogao uključiti u kvalifikacije za viši razred. Osim toga, slavonsko-baranjski trećeligaši imaju četiri susreta zaostatka iz jesenskog dijela prvenstva od kojih bi se dva igrala 3. ožujka i isto toliko 10. ožujka ako se taj termin ne bi poklopio s obvezom oriovačkog Oriolika u Kupu Hrvatske. Olabave li se postojeće epidemiološke mjere, tada bi 3. ožujka proljetni dio sezone otvorili susreti Marsonia (Slavonski Brod) - Valpovka (Valpovo) i NAŠK (Našice) - Đakovo Croatia. Sedam dana poslije jesenski bi se dio kompletirao susretima Oriolik - NAŠK i Slavonija (Požega) - Marsonia. U vikendu između tih odgođenih utakmica, 6. i 7. ožujka, počeo bi drugi dio sezone utakmicama 18. kola i zaključio bi se 34. kolom, koje će biti 5. lipnja. Između toga tri bi se puta igralo tijekom tjedna, odnosno 28. travnja (26. kolo), 12. svibnja (29.) i 2. lipnja (33.).

Prvoga vikenda sljedećeg mjeseca predviđa se i početak drugog dijela prvenstva Međužupanijske lige "Osijek-Vinkovci" u kojem iz jesenskog dijela nije odigran samo susret Radnički (Županja) - Borinci (Jarmina), a njegov termin je 3. ožujka. Završetak sezone trebao bi biti 12. lipnja, do kada bi se 26. i 29. kolo igralo tijekom tjedna, odnosno 28. travnja i 12. svibnja. Završetak toga natjecanja nije ničim uvjetovan jer nakon njega nema dodatnih kvalifikacija, a poznato je da će prvak hijerahijski napredovati te da će saziv i u sljedećem natjecateljskom ciklusu imati 18 sudionika. Klubovi su, praktički, u punom pripremnom pogonu te se čeka dozvola Stožera kako bi počeli natjecanja prema planiranom modelu za koji organizatori vjeruju da će biti konačan jer bi daljnje odgađanje prilično opteretilo kalendar, posebice jer se radi o amaterskim klubovima kojima je igranje preko tjedna iznimno nepovoljno. D. Lekšan
Klubovi su, praktički, u punom pripremnom pogonu, treniraju, ali utakmica još nema
Možda ste propustili...

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike