Sport
EUROPSKA RUKOMETNA LIGA

Tamše: Pa, ne smiju nam se više događati te "crne rupe" u igri
Objavljeno 18. veljače, 2021.
Tri utakmice i tri pobjede. Zasad je to omjer Branka Tamšea na klupi NEXE-a. Ostvarili su našički rukometaši zapravo ono planirano mnogo prije dolaska novog trenera na kormilo.


Prvo su svladali švedski Alingsas, s čime su potvrdili pobjedu ostvarenu u Švedskoj na početku Europske lige. Protiv Besiktasa iskoristili su prednost domaćeg terena. Turski je prvak pristao na odigravanje oba susreta u Našicama. Oba susreta završila su sa šest razlike za NEXE, nakon 32:26 u ponedjeljak, dan kasnije bilo je 31:25 za hrvatskog viceprvaka. Sasvim realan odnos snaga s obzirom na sve prikazano. Ipak, uzvratni susret pokazao je i neke loše trenutke našičke momčadi. Loše su otvorili utakmicu, bilo je 4:1 za Besiktas koji je u drugom poluvremenu u manje od pet minuta uspio sustići šest pogodaka zaostatka i doći u egal. Tamše je pozvao time-out, koncentrirali su igrači NEXE-a prije svega u obrani, Mihailo Radovanović je nakon kraće "kreativne stanke" nastavio s odličnim obranama, a pronašli su rješenja i u napadu. Rezultat toga je 7-1 u sljedećih sedam minuta i ipak mirna završnica na putu prema četvrtoj pobjedi u Europskoj ligi.


- Imali smo razdoblje u igri koji ne želim da se događa. Crne minute na početku prvog poluvremena i sredinom drugog poluvremena ne smijemo si dopustiti, posebno ne na domaćem terenu. Svjestan sam, rukomet je živa igra, ali na to moram upozoravati igrače. Trebat će za neke stvari još vremena, ali na dobrom smo putu - ocijenio je Branko Tamše, trener rukometaša NEXE-a.


Dojma smo kako je NEXE doista na dobrom putu. Za kratko vrijeme neke je stvari uspio i realizirati. Uspio je "dati gasa" u igri NEXE-a, pokušava se dosta toga riješiti na nepostavljenu obranu kroz kontranapad čija završnica mora biti sigurnija. Jer, kvalitetnija momčad kakav je neprijeporno CSKA, sljedeći gost Našica idućeg utorka (23. veljače), sigurno će to kažnjavati. Zapravo, CSKA će biti pravi test Tamšeovog pozitivnog niza i koliko je momčad doista podigla u odnosu na prvi dio sezone. Podigla je formu sigurno. Uvjereni smo kako moskovskih 29:18 ne odražava realni odnos snaga između ruskog i hrvatskog kluba.


- Iskreno, jedva čekam početak treninga za tu utakmicu. Trebamo se osvježiti, malo odmoriti i idemo punom parom dalje. Moram pohvaliti dečke, dobro su dosad trenirali, pucali su nosovi, arkade... - pričao je Tamše.
Nos je upravo na treningu nastradao Marku Mrđenoviću. Kapetan je najbliže povratku u momčad, pa bi mogao konkurirati već za CSKA. K. Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike