Sport
RUKOMETNE KVALIFIKACIJE ZA OI

Gradski vrt zamjena za Montpelliere?
Objavljeno 18. veljače, 2021.
Od 12. do 14. ožujka planirano je održavanje tri kvalifikacijska turnira rukometaša za Olimpijske igre u Tokiju. Planirano, jer unatoč tome što se zasad uz sve poteškoće odigravaju međunarodna klupska rukometna natjecanja, ipak ostaje i dalje mogućnost neodigravanja turnira. Izvjesno je kako se turnir na kojemu su trebali igrati Norveška, Brazil, Čile i Južna Koreja, uopće neće održati u Trondheimu, kako je planirano. Naime, od 29. siječnja potpuno je ograničen ulazak u Norvešku svim stranim državljanima, pa se zasad spominje promjena domaćinstva. Stroge mjere na snazi su i u Francuskoj koja bi u Montpellieru trebala ugostiti Hrvatsku, Portugal i Tunis. Od kraja siječnja u Francuskoj je na snazi policijski sat, a svi koji ulaze u državu moraju predočiti PCR test uz zasad preporuku tamošnje vlade o sedmodnevnoj izolaciji prilikom ulaska u zemlju. Zasad se u Francuskoj relativno normalno igraju međunarodni susreti, naravno, bez publike. Upravo je u Montpellieru u utorak snage odmjerila domaća momčad i njemački Magdeburg u Europskoj ligi. Ipak, znakovito, iz Hrvatskog rukometnog saveza jučer je poslana zamolba prema Osijeku o mogućnosti osiguravanja dvorane Gradski vrt upravo u terminu održavanja kvalifikacijskog turnira. U HRS-u znaju na koga mogu računati i tko je "rođen spreman" za organizaciju ovakvih priredbi.

Provjerili smo jučer informaciju i u HRS-u. Kolika je uopće mogućnost da će Osijek doista zamijeniti Montpellier u ulozi domaćina jednog od kvalifikacijskih turnira.

- Službeno, mi nismo dobili nikakvu sličnu informaciju ni od IHF-a ni od francuskog rukometnog saveza, tako da mi još uvijek planiramo kao da će se turnir održati u Montpellieru. Što se tiče mogućnosti promjene domaćinstva to su sve "if, if, if" (ako, ako, ako, nap.a) situacije. Hrvatska je prva rezerva kada je riječ o domaćinima turnira. Mislim da je više ovdje riječ o spremnosti Hrvatske uskočiti ako se situacija u Francuskoj pogorša. Pri tome moramo i mi dobiti jamstva naše Vlade, jer i Hrvatska ima svoje propisane epidemiološke mjere. Zato, bude li nekakvih promjena mislim kako bi IHF to trebao odlučiti uskoro, najduže u idućih sedam dana - rekao nam je Drago Ćosić iz Ureda za odnose s javnošću HRS-a.

Postoji još jedna opcija o kojoj se sve više priča, a to je da se kvalifikacijski turniri uopće ne odigraju. Hrvatska bi se tada plasirala na OI prema trenutačnom rankingu, a takva opcija bi nam i najviše odgovarala.
K. Lacković
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike