Sport
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Mbappeov “show” i Barcina nova realnost
Objavljeno 17. veljače, 2021.
Odigrane su prve dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka nakon kojih su PSG i Liverpool napravili glavninu posla oko prolaska u sljedeće kolo. Parižani su “razbili” Barcelonu na Camp Nou s 4:1, uz “show” Kyliana Mbappea koji je hat-trickom praktički osigurao četvrtfinale prošlogodišnjem finalistu te tako postao tek drugi nogometaš koji je u europskim utakmicama na Camp Nou zabio tri gola Barci, nakon velikog Ferenca Puškaša (1960.).

Barcelona gotovo sigurno prvi put nakon 2007. godine neće igrati četvrtfinale, a ovakav poraz još je jednom potvrdio “novu stvarnost” katalonskog velikana koji jednostavno više ne pripada u sam europski vrh. Priznao je to praktički i sam trener Ronald Koeman, izjavivši da je PSG jednostavno kompletnija momčad.

Liverpool je u Budimpešti, gdje se igralo zbog zdravstvenih restrikcija u Njemačkoj, osigurao dva pogotka prednosti (2:0) ponajviše zahvaljujući katastrofalnim pogreškama igrača RB Leipziga te je samo uzeo ponuđene darove. Dobrodošla je to pobjeda “redsima” nakon posrtaja u engleskog prvenstvu, iako moraju ostati koncentrirani i na Anfieldu, jer su Nijemci pokazali da im mogu stvoriti probleme.

Rezultati prvih utakmica osmine finala Lige prvaka: Barcelona - PSG 1:4 (Messi 27-11m; Mbappe 32, 65, 85, Kean 70), RB Leipzig - Liverpool 0:2 (Salah 53, Mane 58). Uzvrati se igraju 10- ožujka. G.R.
Najčitanije iz rubrike