Sport
OSJEČANIN NA OSJEČANINA

Mamić u gradu, a narod
voli Bjelicu. To je neoprostivo
Objavljeno 18. veljače, 2021.
Igor Cvitanović nije čuo Bjelicu, ali je ružno iskomentirao ono što nije izrečeno. Cviti na čast

Vezani članci

ODGOVOR NA OTROVNE STRELICE IZ ZAGREBA

Tko namjerno izvrće moje izjave, neka mu je na čast

Derbi 21. kola Prve HNL na Maksimiru odavno je završena priča, Dinamo se okrenuo Europi, Osijek nastavku prvenstva, a još uvijek se priča o jednoj rečenici nakon derbija. Rečenici koju trener Osijeka Nenad Bjelica nije izrekao, ali koja mu je gurnuta u usta, i sada se svakodnevno potencira i ponavlja. Ne iz redova Dinama, bar ne direktno, ali ima onih poslušnika koji će putem novinskih stupaca širokim masama vjerno prenijeti stav iz Maksimira, ili Međugorja. I gurati laž pod istinu.


Opaki zlikovac Joseph Goebbels kazao je: "Sto puta ponovljena laž postaje istina", a to je matra po kojoj neki i danas rade. Nadaju se kako će dovoljno puta ponavljana laž postati istina. Mašinerija se ovaj put namjerila na Nenada Bjelicu, njegove riječi nakon Osijekovog poraza od Dinama: "Srce koje mi imamo može prevladati novac koji oni imaju", izazvale su tektonski poremećaj, odjednom su postale veći problem od svih bizarnosti, prljavština i nečasnih rabota koje prate našu nogometnu svakodnevicu.


- Interpretacije moje izjave su različite. A ja sam s onim što sam izgovorio samo htio komplimentirati mojim igračima za igru u derbiju, za veliko zalaganje i uložen trud. Što sam kazao učinio sam to jasno. Ni u jednom trenutku nisam kompromitirao Dinamo i njegovu pobjedu. Uostalom, sve su u njemu divni dečki, sa svima sam se korektno pozdravio i čestitao im na pobjedi. A to što netko izvrće moje izjave neka ide njemu na čast - objasnio je Bjelica što je kazao. No jedan dio Zagreba ne zanimaju činjenice, imaju svoju istinu i pod svaku cijenu žele dokazati da je Bjelica kazao "igrači Dinama nemaju srce". Čovjek nije to rekao, ali koga briga, najmanje ljude koji su zločesti, ili samo rade prema nečijem diktatu. NK Osijek postao je veliki problem, jer opasno prijeti prekinuti višegodišnju dominaciju Dinama u hrvatskom nogometu, ali nije samo klub iz Gradskog vrta trn u oku moćnom društvu iz Maksimira i njihovim poslušnicima. Problem je i sam Bjelica, čovjek koji je Mamićima rekao ne i kojemu braća ne mogu oprostiti što ga veliki dio Zagreba i dandanas simpatizira. Bjelko je u jednom trenutku vratio Dinamo narodu i taj isti narod doveo na tribine Maksimira. O tome se ne priča, ali je istina i da dio "modrih" igrača itekako cijeni svog bivšeg trenera. A Mamiće to boli. I sad sve to treba uništiti i isprljati, prekinuti svaku nit simpatije, jer kako Bjelica može biti važan i omiljen, a Mamići bi dali i svoju krv samo da Dinamo bude najbolji klub u Hrvata i šire. Možda bi dali krv, ali bi to dobro i naplatili, a narod nije glup i ne možeš ga prevariti. Ma što god pisao i kakve god laži širio. A sad je u cijelu tu ružnu i zločestu priču uvučen i jedan Osječanin s dugogodišnjom zagrebačkom adresom Igor Cvitanović.


- Ne volim kada se mene pita da komentiram Osijek i Dinamo, ja sam rođeni Osječanin i volim taj grad, ali Dinamo mi je sve dao. Imam i osječko i zagrebačko srce, od 89‘ sam u Zagrebu. No, ne zaboravljam od kuda sam, volim Osijek i ponosan sam što je u borbi za prvaka Hrvatske. Bjelica je bio trener Dinama, ali je vrlo brzo zaboravio da je bio trener Dinama, i da je imao novac i govorio da njegovi igrači imaju srce. Njegove izjave su neprimjerene - kazao je Cvitanović.
Cvita nije dobro čuo, ili pročitao Bjelkovu rečenicu, ali se lako dao navući. Ili je samo možda ta sto puta ponovljena laž već postala istina. Za dio ljudi koji vole okretati i izvrtati, ali to je njima na čast.


Ivana Liović
Dinamu je problem Osijek, a nekim ljudima iz Maksimira je ogroman problem i njihov bivši trener Bjelica
Najčitanije iz rubrike