Regija
POŽEŠKO VELEUČILIŠTE

U pripremi gradnja
sportske dvorane
Objavljeno 17. veljače, 2021.
POŽEGA - Veleučilište u Požegi uputilo je inicijativu Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za osnivanje sveučilišne visokoškolske ustanove sa sjedištem u Požegi, a Senat Sveučilišta krajem siječnja donio je odluku o imenovanju povjerenstva za utvrđivanje opravdanosti osnutka i načinu ustroja Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi u njegovu sastavu. Kako bi se osigurali uvjeti za rad novoosnovane visokoškolske ustanove u Požegi, nužno je, između ostaloga, osigurati i prostorne uvjete. Stoga je Veleučilište od grada zatražilo, a Grad Požega odlučio da potrebne nekretnine (tri zgrade i zemljište) da na korištenje i upravljanje bez naknade i na neodređeno vrijeme.

Veleučilište priprema gradnju montažne sportske dvorane za koju se priprema dokumentacija. Ona će se graditi iznad postojećih vanjskih terena za igru u Vukovarskoj ulici u Požegi, a uz sportsku dvoranu planira se postavljanje kontejnera za svlačionice, sanitarne čvorove i ostale pomoćne sadržaje. Ukupna građevinska brutopovršina montažne sportske dvorane je oko tisuću kvadrata te površine kontejnera od oko 200 kvadrata. Nedavno je uspješno završen postupak reakreditacije požeškog Veleučilišta te ga je međunarodno povjerenstvo proglasilo najboljim u našoj zemlji na osnovi ocjene razine kvalitete.

Tako su se stekli uvjeti da unutar sustava visokog obrazovanja napreduje na višu razinu kako bi postalo sastavnica Sveučilišta i pritom zadržalo svoju pravnu osobnost. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike