Regija
ZA RODITELJE ČIJA DJECA POHAĐAJU VRTIĆ U MARIJANCIMA I ČRNKOVCIMA

Cijena boravka u vrtiću ne povisuje se
Objavljeno 18. veljače, 2021.
MARIJANCI - Općinsko vijeće Marijanci donijelo je Odluku o utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja u cijeni programa područnih vrtića u Marijancima i Črnkovcima, a koji djeluju u sastavu Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac. Ovom odlukom utvrđena je ekonomska cijena cjelodnevnog boravka u iznosu od 1600 kuna mjesečno, odnosno 800 kuna za poludnevni boravak.

Iz ekonomske cijene pokrivaju se troškovi vrtića, a to su brutoplaća, naknade i materijalna prava djelatnika, prehrana djece, materijalni izdaci, energija i komunalije te tekuće održavanje objekata i opreme. Također, u ekonomsku cijenu ulazi trošak nabave namještaja, opreme, sitnog inventara i potrošnog materijala te prijevoz djece.

Što se tiče sudjelovanja roditelja u ekonomskoj cijeni vrtića ona iznosi 450 kuna mjesečno za cjelodnevni vrtićki i jaslički program, dok je cijena za poludnevni 300 kuna. Razliku do ekonomske cijene vrtića sufinancirat će Općina Marijanci.

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić kaže da se spomenutom odlukom ne mijenja cijena za roditelje.

- Nema poskupljenja za roditelje, a kod utvrđivanja cijene rukovodili smo se zakonskim standardima i financijskim mogućnostima Općine, ali i drugim demografskim mjerama koje provodimo. Smatram da je cijena usluge vrtića za roditelje najrealnija koju smo mogli ponuditi u ovom trenutku - kaže načelnik Dorkić. Dodao je da je spomenuta odluka donesena kako bi roditelji na vrijeme bili informirani, s obzirom na to da u svibnju počinju upisi djece u vrtiće.

- Ovu odluku bilo je potrebno donijeti jer upisi počinju u svibnju, a do tada smo željeli da roditelji budu informirani koliko će ih koštati boravak djeteta, ako se odluče da im dijete pohađa vrtić. Proveli smo telefonsku anketu među roditeljima čija djeca ispunjavaju uvjete za pohađanje vrtića i interes je jako dobar. Za vrtić u Marijancima i Črnkovcima izjasnilo se više od 80 roditelja. Na području Općine Marijanci imamo dovoljno djece i iskreno se nadamo da će ići u vrtić. Naravno, ostavili smo mogućnost da vrtić u Marijancima pohađaju i djeca s područja Belišća i Donjeg Miholjca - kaže načelnik Dorkić.

Odluka o cijeni vrtića primjenjivat će se od početka rada novosagrađenog dječjeg vrtića u Marijancima, od 1. rujna ove godine. S.Fridl
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike