Osijek
UČILI O PTICAMA

Vrtićarci izradili hranilice i udomili vrapčiće
Objavljeno 18. veljače, 2021.
U sklopu projekta "Let’s go green" djeca skupine "Butterflies" vrtića Mak sudjelovala su u brojnim aktivnostima vezanim uz brigu o pticama za hladnih zimskih dana. Između ostaloga, izradila su hranilice za ptice u kojima su udomila vrapčiće.


Enciklopedija je pomogla djeci da steknu određena znanja i predodžbe o pticama, koje su selice, a koje stanarice, da se upoznaju s vrstama ptica, a slikovnica "Razbojnik sa žutom pjegom" potaknula ih je na razmišljanje o životu ptica, njihovim gnijezdima i opasnostima s kojima se susreću. Glasanje ptica djeca su mogla svakodnevno slušati, kao i pjesmicu "Vrapčić u zimi". Djeci su ponuđene i različite slikovnice, slikovni material, edukativni film za djecu "All about birds for children", gledajući koji su djeca mogla čuti i vidjeti što jedu ptice i kako im ljudi mogu pripremiti hranu. Od likovnih aktivnosti djeca su olovkom crtala perje te su izradila velike šarene ptice od kartona, a jedna je skupina izradila i gnijezdo od prirodnih materijala - perja, grančica i špage.
"Napravili su i jednostavne hranilice za ptice, koje su izložene na otvorenom prostoru. U suradnji s roditeljima prikupili smo potrebne sjemenke poručuju "makovci". I.Sl.
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike