Osijek
SURADNJA DVIJU GRADSKIH ČETVRTI

Novi grad i Jug 2 zajedno
uređuju igralište za djecu
Objavljeno 17. veljače, 2021.
Da gradske četvrti ne moraju nužno voditi računa o uređenju isključivo prostora u svojim granicama, pokazale su GČ Novi grad i Jug 2. Naime, odlučile su zajedničkim financijskim sredstvima urediti dječje igralište uz dvoranu, koje stanovnici kolokvijalno nazivaju "kauflandsko" (zbog blizine tog trgovačkog centra, nap. a.), a razlog za to vrlo je zanimljiv - naziv tamošnje dvorane koja se nalazi, rekli bismo, na razmeđi dvije četvrti.

- Dvorana se zove "Jug 2", a zapravo je ondje granica naših četvrti pa smo odlučili da ćemo dječje igralište koje koriste djeca iz obje četvrti zajednički urediti. Inače, to je igralište u katastrofalnom stanju i zbog toga smo iz svojih prioriteta za urbanu opremu izdvojili po 10.000 kuna za nabavu novih, odnosno uređenje postojećih igrala - kaže Luka Došen, predsjednik Vijeća GČ Novi grad.

I Igor Pandžić, predsjednik Vijeća GČ Jug 2, vrlo je zadovoljan postignutim kompromisom, našalivši se kako stanovnici te gradske četvrti svojataju igralište i rado ondje dolaze s djecom, a to čine i djeca i roditelji iz susjedne četvrti. Bilo je logično, kaže, da se dvije prijateljske četvrti udruže i zajedno ga urede.

- Ondje je igralište u lošem stanju i moramo vidjeti što je sve potrebno obnoviti. Ima nekih igrala kod kojih se treba samo zamijeniti drveni dio koji je oštećen tijekom zime i kiše, a ondje je, primjerice, vlakić kojemu je također potrebno samo izmijeniti gazište. Nakon što vidimo što sve treba urediti, krećemo u realizaciju - najavljuje Pandžić i dodaje kako je spomenut iznos dovoljan za cjelovitu sanaciju na zadovoljstvo djece iz obje gradske četvrti. To je, kažu naši sugovornici, prva, no nipošto ne i posljednja zajednička akcija. M. Mihelić
10.000

kuna izdvojit će svaka gradska četvrt za uređenje dječjeg igrališta
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike