Crna kronika
MEĐU UHIĆENIMA I SUDAC

Izvukli 30 mil. kuna iz stečajeva tvrtki
Objavljeno 17. veljače, 2021.
U srijedu je uhićeno više osoba koje se sumnjiči za stečajne malverzacije, a među uhićenima je i sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, priopćio je Uskok. Kako doznajemo, vjerovnicima je malverzacijama napravljena šteta od oko 30 milijuna kuna. Uskok je u priopćenju precizirao da se provode uhićenja više osoba osumnjičenih za zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te za pranje novca.


Tužiteljstvo je potvrdilo da je uhićen sudac, za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta, što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo. Riječ je o sucu zagrebačkog Trgovačkog suda Mihaelu Kovačiću, koji je osumnjičen za malverzacije sa stečajevima, doznaje se iz izvora bliskog istrazi. Uskok je dodao da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te o tome pravodobno izvijestiti javnost.
Iz Tužiteljstva dodaju da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s Pnuskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Kako neslužbeno doznajemo, među uhićenima je i nekoliko stečajnih upravitelja koji su s računa stečajnih dužnika podizali novac, a potom se njime, navodno, koristili u privatne svrhe. Policija je pak priopćila da su se uhićenja provela u nekoliko županija. M.Bu./H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike