Sport
AUSTRALIAN OPEN

Hrvatska sigurno ima finalista
Objavljeno 17. veljače, 2021.
Hrvatski tenis sigurno će imati bar jednog predstavnika u finalu prvog Grand Slama sezone Australian Opena. I to u konkurenciji muških parova, jer će u polufinalu Nikola Mektić i Mate Pavić igrati protiv Ivana Dodiga i Slovaka Filipa Polašeka.

Mektić i Pavić su početkom ove godine počeli zajedničku suradnju i u Melbourneu su upisali 12. uzastopnu pobjedu svladavši u četvrtfinalu francuski par Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, pobjednike Australian Opena iz 2019., sa 6:4, 4:6, 7:6 (10-3). Dodig i Polašek su u četvrtfinalu bili bolji od Australaca Matthewa Ebdena i Johna Patricka Smitha sa 6:4, 2:6, 6:4 te tako ponovili prošlogodišnji rezultat u Melbourneu.

I dok su naši tenisači bili u krugu favorita za naslov u parovima, čudo je napravila 36-godišnja Zagrepčanka Darija Jurak, koja u konkurencijih ženskih parova igra s 12 godina mlađom Srpkinjom Ninom Stojanović. I ta suradnja je vrlo uspješna, jer su Darija i Nina ušle u polufinale australskog turnira. U četvrtzavršnom susretu su bile uspješnije od srpsko-talijanske kombinacije Aleksandra Krunić/Marta Trevisan sa 6:7 (3), 6:3, 6:2. Jurak je tako s 36 godina stigla do najvećeg uspjeha u karijeri, dosada nikada nije prošla dalje od 3. kola na Grand Slamu u ženskim parovima, a za plasman u finale Nina i ona borit će se protiv trećih nositeljica, Čehinja Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove. I. Li.
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike