Novosti
ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA RADA

Poslodavci su se u epidemiji dobro snašli
Objavljeno 17. veljače, 2021.
MojPosao je u sklopu istraživanja tržišta rada provjerio kako su se u epidemiji 2020. godine snašli poslodavci iz Hrvatske i susjednih zemalja. U istraživanju je sudjelovalo više od 5000 ispitanika, od čega je više od 2000 ispitanika bilo iz Hrvatske, a ostali su iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije te Slovenije.

Čak tri četvrtine ispitanika (78 %) smatra da se njihov poslodavac dobro, ili čak odlično snašao u krizi, dok petina anketiranih (22 %) misli kako su reakcije njihovih poslodavaca bile promašene i kako nisu pokazali dovoljnu brigu za zaposlenike. S krizom su se najkvalitetnije nosili poslodavci u Hrvatskoj. Naime, svaki treći radnik u Hrvatskoj (30 %) smatra kako se njihov poslodavac odlično snašao u pandemijskim okolnostima, pokazavši pritom da su mu zaposlenici na prvom mjestu. Polovina ispitanika (47 %) misli kako se njihov poslodavac dobro prilagodio krizi dok svaka peta osoba (22 %) ponašanje poslodavca u pandemiji ocjenjuje promašenim. Najlošije su se u krizi snašli poslodavci iz Makedonije i Srbije - četvrtina ispitanika iz tih zemalja (26 %) poslodavcima predbacuje povlačenje krivih poteza i manjak brige za radnike.

Čak 79 % zaposlenih kojima je priroda posla to omogućavala prošle godine je, makar povremeno, radilo od kuće. Svakom petom radniku (21 %) njihov poslodavac nije omogućio rad od kuće, iako je imao sve preduvjete za to. D.Pav.
Možda ste propustili...