Regija
NA MISI U NOVOJ BUKOVICI

Vjernici se oprostili od omiljenog župnika
Objavljeno 17. veljače, 2021.
NOVA BUKOVICA


Prema odluci biskupa msgr. Antuna Škvorčevića, na mjestu upravitelja Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici vlč. Dejan Ilić, vikar Župe rođenja Bl. Djevice Marije u Kutjevu, zamijenit će dosadašnjeg župnika, vlč. Marija Matijevića, koji odlazi na mjesto upravitelja Župe Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški. Novoimenovani župnici u svojim će novim župama biti uvedeni u službu subotu u 18 sati.


Na misi u Novoj Bukovici župljani su se oprostili od svog omiljenog župnika, a u njihovo ime prigodno se župniku Matijeviću obratio vjeroučitelj, prof. Tomislav Peček. Zahvalivši za 7,5 godina koje je župnik proveo s njima te na dobroti i srdačnosti koju su osjetili svi, od najmlađih do najstarijih, kroz njegov rad, hodočašća, izlete i druženja, susrete mladih, bavljenje nogometom i poticanje na novi život, prof. Peček je naglasio kako su njegova mladost i polet, ljudskost i pristupačnost, blagost i dobronamjernost, domoljublje i čovjekoljublje bili i ostaju svijetli primjer života svećenika i čovjeka vjernika.


"Premda su rastanci uvijek tužni, raduje nas činjenica kako ćete u novoj župi biti bliže roditeljskom domu, ali i imati nešto manje graditeljskih zahvata, dok ćete u isto vrijeme boraviti u nešto komotnijem i modernijem zdanju koje se unaprijed radujemo posjetiti. Budući da vam je blaženi Alojzije Stepinac uzor i zagovornik, drago nam je da vas ispraćamo u vašu novu župu upravo s njegovim kipom. Slika naše župne crkve neka vas uvijek podsjeća kako ste dali velik doprinos vraćanju staroga sjaja ovoj prekrasnoj crkvi, ali i samom mjestu", rekao je Peček.


Uz cvijeće, repliku kipa blaženog Alojzija Stepinca akademskog kipara Josipa Poljana i sliku župne crkve u Novoj Bukovici Sanje Dušak, vlč. Marija Matijevića darivala je i Matica slovačka Miljevci.


Župnik Matijević prisjetio se brojnih hodočašća i mnogih trenutaka boravka u novobukovačkoj župi, rekavši da će ih pamtiti i u lijepom sjećanju ponijeti u novu službu. "Imali smo i predivna gostovanja sa župnim zborom u raznim župama, no ono što je zaista obilježilo moj boravak ovdje to su proslave mladih misa, u Novoj Bukovici vlč. Ivana Ereiza i u Mikleušu vlč. Marka Dušaka."


Za službovanja u Novoj Bukovici župnik Matijević organizirao je i proveo brojne radove na uređenju i opsežnoj sanaciji župne crkve u Novoj Bukovici i filijalnih kapela u Mikleušu, Četekovcu, Kozicama i Boriku, u ukupnoj vrijednosti 2,2 milijuna kuna.
"Doživjeli smo zajedno puno lijepih trenutaka kroz vaša krštenja, pričesti, krizme, svadbe, ali i onih tužnih, poput odlazaka ili ispraćaja vaših najmilijih. Nadam se da ste u svim tim trenutcima osjetili moju prisutnost i pomoć jer sam kao vaš svećenik sve to proživljavao zajedno s vama. Vjerujem da ćemo u životu imati još zajedničkih susreta, a do tada budite dobri novom župniku kao što ste bili dobri i svima nama do sada", rekao je oproštajno župnik vlč. Mario Matijević. Petar Žarković
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike